home design 800x400

Πλάκα Δρεπάνου: Ομπρέλες «φυτεύτηκαν» για 2 μήνες – Χωρίς ελεύθερη πρόσβαση οι λουόμενοι

Ούτε μέτρο σχεδόν δεν υπάρχει ελεύθερο για τους λουόμενους, σε ορισμένα σημεία

Απίστευτες εικόνες εκτυλίσσονται στην παραλία Πλάκα Δρεπάνου, όπου δεκάδες ομπρέλες έχουν «φυτευτεί» στην άμμο, στερώντας από τους λουόμενους την ελεύθερη πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής.

Σύμφωνα με καταγγελίες λουομένων, οι ομπρέλες φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί μόνιμα και να μην αλλάζουν θέση, για διάστημα δύο μηνών, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να τοποθετήσουν τις δικές τους πετσέτες στην άμμο πόσο μάλλον να τοποθετήσουν προσωρινά τις δικές τους ομπρέλες για να προστατευθούν από τον ήλιο και να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Οι πακτωμένες ομπρέλες που έχουν τοποθετηθεί στην παραλία, έχουν περιορίσει σημαντικά τον ελεύθερο χώρο για τους επισκέπτες.

«Ούτε μέτρο σχεδόν δεν υπάρχει ελεύθερο για τους λουόμενους, σε ορισμένα σημεία», αναφέρει λουόμενος στην ιστοσελίδα anagnostis.org.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επισήμανση δεν αφορά στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οργανωμένα επαγγελματικές ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά σε άλλα σημεία της παραλίας, με τις ομπρέλες που αναφέρονται, να μοιάζουν με τις σπαστές του εμπορίου που χρησιμοποιεί ο καθένας που πηγαίνει στη θάλασσα και τις μεταφέρει με το αυτοκίνητό του. Όμως αυτές φαίνεται ότι έχουν μόνιμη θέση.

Δυσαρέσκεια από λουόμενους για τις ομπρέλες

Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους λουόμενους, οι οποίοι ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία.

Οι ομπρέλες, που φαίνονται και στις φωτογραφίες, φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί σταθερά, αφήνοντας ελάχιστο έως καθόλου χώρο για τους πολίτες να τοποθετήσουν τις δικές τους πετσέτες ή ομπρέλες.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους λουόμενους, οι οποίοι αισθάνονται ότι στερούνται το δικαίωμα να απολαύσουν την παραλία.

Ζητούν παρέμβαση και οριοθέτηση της ακτής

Η κατάσταση στην παραλία Πλάκα Δρεπάνου απαιτεί άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές για να οριοθετηθεί ο χώρος και να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, για να μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς περιορισμούς.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version