home design 800x400

Ο γαλάζιος παράδεισος του Ιονίου με τη μοναδική εξωτική όψη

Παρά το μικρό μέγεθός του νησιού οι Αντίπαξοι κλέβουν τις εντυπώσεις (Βίντεο)

Οι Αντίπαξοι ή Αντίπαξος ή Πρόπαξος είναι ένας μικρός γαλάζιος παράδεισος, συγκαταλέγεται στα Επτάνησα του Ιονίου πελάγους και βρίσκεται στα νότια των Παξών, το νησί φημίζεται για τις τρεις παραλίες του την Βρίκα , την Μεσοβρίκα και το Βουτούμι που θα δείτε στο βίντεο μας. Η αδιαπέραστη βλάστηση, τα διάφανα τιρκουάζ νερά και η ψιλή λευκή άμμος δίνουν στους Αντίπαξους μια μοναδική εξωτική όψη που ξεχωρίζει από όλα τα άλλα νησιά.

Παρά το μικρό μέγεθός του νησιού οι Αντίπαξοι κλέβουν τις εντυπώσεις. Οι παραλίες του νησιού συγκαταλέγονται σε διεθνείς καταλόγους με top προορισμούς και οι ρομαντικοί κολπίσκοι είναι τόσο γραφικοί που θα θέλεις να τους φωτογραφίσεις και να τους κρεμάσεις στο σαλόνι σου. Μόνο 2 από τα 150 σπίτια του νησιού κατοικούνται το χειμώνα, ενώ στο κέντρο του νησιού οδηγεί μονοπάτι που μπορείς να περπατήσεις μέσα σε μόλις μία ώρα. Ο πληθυσμός του νησιού είναι μόλις 20 κάτοικοι από την τελευταία απογραφή.

Βίντεο: Michael Miller

Συνήθως οι εκδρομές με καραβάκι έχουν προορισμό τις παραλίες, όμως το μικρό λιμάνι των Αντίπαξων είναι εξίσου συναρπαστικό. Η ενδοχώρα είναι γεμάτη με ελαιώνες, αμπέλια, θάμνους και δάσος, είναι και αυτή που κάνει το νησί των τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων να μοιάζει πραγματικά με επίγειο παράδεισο.

Μπορείτε να φτάσετε στους Αντίπαξους, είτε με ιδιωτικά σκάφη, με τουριστικά πλοιάρια που φεύγουν καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Γάϊο των Παξών, την Πάργα, τα Σίβοτα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα.

Ένας στενός δρόμος διασχίζει τους Αντίπαξους από το λιμάνι, την Αγραπιδιά, μέχρι τον εντυπωσιακό φάρο που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο και τον επιβλητικό κάθετο ασβεστολιθικό γκρεμό στα βόρεια. Μονοπάτια οδηγούν σε απόμερες, σχεδόν ξεχασμένες, βοτσαλωτές παραλίες, όπως το Σαρακήνικο και το Ρoδοβάνι. Είναι ιδανικές εναλλακτικές λύσεις όταν στη Βρίκα και στο Βουτούμι γίνεται το αδιαχώρητο.

Photos: Michael Miller

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version