home design 800x400
home design 1170Χ320

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Άργους: Τι Αλλάζει και Πότε Εφαρμόζεται

Στόχος είναι η λαϊκή αγορά Άργους να λειτουργεί πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά, προς όφελος τόσο των εμπόρων όσο και των καταναλωτών
λαϊκή αγορά

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ανακοίνωσε την ψήφιση του νέου κανονισμού λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Άργους, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μόλις λάβει την απαραίτητη έγκριση από τις ελεγκτικές αρχές. Ο νέος κανονισμός φέρνει σημαντικές αλλαγές που στοχεύουν στη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι αλλαγές που έρχονται στη Λαϊκή Αγορά Άργους

Οι βασικότερες αλλαγές στη Λαϊκή Αγορά Άργους περιλαμβάνουν:

  1. Επαναφορά των πωλητών στην πλατεία: Οι πωλητές θα επιστρέψουν στην κεντρική πλατεία, ενώ οι παρακείμενοι δρόμοι θα αποδοθούν για ελεύθερη στάθμευση των επισκεπτών.
  2. Λειτουργία της αγοράς την Παρασκευή το απόγευμα: Η αγορά θα λειτουργεί και την Παρασκευή το απόγευμα, δίνοντας την ευκαιρία στους παραγωγούς να διαθέτουν τα προϊόντα τους.
  3. Ομαλή διέλευση των πολιτών: Θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των πολιτών εντός του οριοθετημένου χώρου της αγοράς, διευκολύνοντας τις αγορές τους.
  4. Τριμελής εποπτική επιτροπή: Δημιουργείται επιτροπή για την εποπτεία της τήρησης του κανονισμού και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.
  5. Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων: Σεβόμενοι την ιστορικότητα των μνημείων, θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα που θα οριοθετούν τον χώρο της αγοράς, με ανοίγματα για είσοδο και έξοδο.
  6. Αύξηση του εμβαδού των πάγκων: Οι υπάρχοντες πάγκοι θα επεκταθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπόρων και των καταναλωτών.

Δήμαρχος: Θα εφαρμοστεί στο ακέραιο ο κανονισμός

Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, δήλωσε: ««Με την απόλυτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, υλοποιώντας μια ακόμα προεκλογική μας δέσμευση. Όπως τόνισα και κατά την χθεσινή συνεδρίαση, κανονισμοί υπήρχαν και παλαιότερα αλλά δεν εφαρμόζονταν. Δέσμευσή μας είναι πως θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο το νέο κανονισμό που είναι προς όφελος των εμπόρων και των πολιτών.».

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι ήδη έχουν γίνει βήματα για τη διευκόλυνση των πολιτών, όπως η λειτουργία των σχολείων ως χώροι στάθμευσης πλησίον της πλατείας κάθε Σάββατο και καθημερινά κατά τους θερινούς μήνες. Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να επισκέπτονται την αγορά για να προμηθεύονται ντόπια και φρέσκα προϊόντα.

Με την εφαρμογή του νέου κανονισμού, η λαϊκή αγορά Άργους αναμένεται να λειτουργεί πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά, προς όφελος τόσο των εμπόρων όσο και των καταναλωτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis