home design 800x400
home design 1170Χ320

Μύλος με τη συναυλία Οικονομόπουλου στο Άργος – Ακατάλληλο το ΔΑΚ!

Μπλόκο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη διεξαγωγή της συναυλίας – Θέματα στατικότητας αντιμετωπίζει το ΔΑΚ Άργους που λειτουργεί με προσωρινή άδεια
ΔΑΚ Άργους

Απορριπτική ήταν η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης για τη διοργάνωση της συναυλίας του Νίκου Οικονομόπουλου στις 2 Αυγούστου και αυτό διότι το ΔΑΚ Άργους δεν πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει πάνω από 3.500 καθήμενους θεατές, λόγω προβλημάτων στατικότητας στο πάνω διάζωμα.

Γι’ αυτό το λόγο έχει δοθεί προσωρινή άδεια με συγκεκριμένους περιορισμούς, υπό την επισήμανση ότι απαιτούνται εργασίες στατικής ενίσχυσης του άνω διαζώματος και περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Οι πληροφορίες για τη διεξαγωγή ή όχι της συναυλίας του δημοφιλούς καλλιτέχνη στο Άργος είναι συγκεχυμένες, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ότι αναβάλλεται και η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται κανονικά, παρά την απορριπτική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όταν το θέμα είχε εισαχθεί προς ψήφιση, η δημοτική αρχή είχε διαβεβαιώσει, ότι ο χώρος του γηπέδου είναι κατάλληλος για την εκτέλεση της εν λόγω εκδήλωσης και το άνω διάζωμα στις κερκίδες θα αποκλειστεί για να μην κινδυνεύσουν οι θεατές

Όπως και να ‘χει, εγείρονται εύλογα ερωτηματικά για την ασφάλεια του κόσμου που θα βρεθεί στο γήπεδο εκείνη τη βραδιά, αν τελικά γίνει η πολυαναμενόμενη συναυλία την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος «Αρχιμήδης Ασίνης».

Ερωτήματα από το «Πάμε Αλλιώς»

Η δημοτική παράταξη Άργους – Μυκηνών «Πάμε Αλλιώς» τοποθετήθηκε για το θέμα, επισημαίνοντας τα εξής:

«Εμείς ως παράταξη υπερψηφίσαμε τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης, παρά το χαμηλό μίσθωμα των μόλις 1000€, με σκοπό την τόνωση της κίνησης στην πόλη και αφού επιστήσαμε την προσοχή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα θέματα βανδαλισμών του χώρου του σταδίου αλλά και το θέμα της επικινδυνότητας των άνω διαζωμάτων.

Η δημοτική αρχή μας διαβεβαίωσε ότι ο χώρος του γηπέδου είναι κατάλληλος για την εκτέλεση της εν λόγω εκδήλωσης και το άνω διάζωμα στις κερκίδες θα αποκλειστεί για να μην κινδυνεύσουν οι θεατές.

Εν τούτοις στις 22/07/2024, με απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώνεται η υπ’ αριθμ. 157/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την εκμίσθωση του γηπέδου στον σύλλογο “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΣΙΝΗΣ” που διοργανώνει τη συναυλία του Ν. Οικονομόπουλου.

Η ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν γίνεται για τυπικούς λόγους αλλά για ουσιαστικούς καθώς το στάδιο της πόλης, που από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να φιλοξενήσει τους αγώνες του Παναργειακού στη Β’ Εθνική, δεν πληροί τις προδιαγραφές από στατικής άποψης για τη φιλοξενία περισσότερων των 3500 καθήμενων θεατών.

Βάσει των παρατηρήσεων της επιτροπής που συστάθηκε από την περιφέρεια για τη γνωμοδότηση σχετικά με την ασφάλεια των υποδομών άθλησης στην Π.Ε Αργολίδας, το ΔΑΚ Άργους έλαβε προσωρινή άδεια ενώ επισημάνθηκε ότι απαιτούνται εργασίες στατικής ενίσχυσης του άνω διαζώματος και περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Απαιτούμε μια άμεση απάντηση της Δημοτικής Άρχής στα ερωτήματα που ανακύπτουν:

1) Γιατί δόθηκε το ΔΑΚ Άργους για μια δραστηριότητα η οποία δεν προβλέπεται από την προσωρινή άδεια που διαθέτει ο χώρος;

2) Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη από πλευράς Δήμου για την στατική επάρκεια των κερκίδων;

3)Έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του χώρου όπως προβλέπει η νομοθεσία;

5) Πότε θα ενημερώσει ο Δήμος επίσημα το κοινό για το τι μέλλει γενέσθαι με την εκδήλωση;»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis