home design 800x400

Κόρινθος: Καινοτομία με το «πακέτο του φοιτητή»

Αποστολή «πακέτου» με είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Κορινθίων για σημαντικές αποφάσεις που λήφθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση στις 22 Ιουλίου 2024.

Η ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό Συμβούλιο αφορά την έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κοινωνικού Δικτύου, «Όλοι Μαζί»

Η δημιουργία νέων προγραμμάτων και συγκεκριμένα:

  • το πολύ σημαντικό «πακέτο φοιτητή»: πρόκειται για μία μεγάλη καινοτομία, που περιλαμβάνει την αποστολή «πακέτου» με είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής. Το «πακέτο φοιτητή» θα φτάνει ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ στην πόλη που σπουδάζει και διαμένει ο φοιτητής φυσικά, χωρίς επιβάρυνση του ιδιου ή της οικογένειάς του.
  • το κοινωνικό βιβλιοπωλείο, θα προσφέρει σε δικαιούχους κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας σχολικό υλικό: γραφική ύλη, τετράδια, σχολικές τσάντες
  • το κοινωνικό πλυντήριο, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες πλυσίματος και καθαρισμού ρούχων, με προτεραιότητα σε αστέγους και ανθρώπους που ζουν σε ακατάλληλα οικήματα
  • το κοινωνικό κομμωτήριο, στο οποίο θα παρέχει προφανώς θα προσφέρει υπηρεσίες κουρέματος
  • την ψυχοκοινωνική υποστήριξη. 

Τέλος η απόφαση κατά πλειοψηφία αφορά την χορήγηση επιδόματος 1.000 ευρώ, σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες για κάθε παιδί που αποκτούν. Προϋπόθεση είναι να μένουν μόνιμα και νόμιμα στον Δήμο Κορινθίων, με την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας να προκύπτει μέσω της δήλωσης Ε1 και του αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version