home design 800x400
home design 1170Χ320

Κατάργηση του εργασιακού Μεσαίωνα στους Πυροσβέστες – Μοναδικός δρόμος η μαζική παρουσία στις κινητοποιήσεις

Η ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών.
pyrosvestiki

«Ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει επιβληθεί στους πυροσβέστες, αντιμετωπίζεται μόνο με την μαζική τους παρουσία στις κινητοποιήσεις και όχι δια μέσου αντιπροσώπων, στυλοβατών των κυβερνητικών αντεργατικών πολιτικών», τονίζει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

Η Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, επικρίνει το προεδρείο της ομοσπονδίας των πυροσβεστών για την πρόθεσή του να οργανώσει κινητοποίηση ενάντια στις συνθήκες εργασίας που έχουν επιβληθεί με τον νόμο 4662/2020 και τις καταχρηστικές εντολές πολλών διοικήσεων. Η κριτική επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η κινητοποίηση απευθύνεται μόνο στα προεδρεία των ενώσεων και όχι στους ίδιους τους πυροσβέστες, με αποτέλεσμα να θεωρείται ανεπαρκής και προσχηματική.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι τα αιτήματα της ομοσπονδίας είναι ασαφή και δεν απαιτούν την κατάργηση του νόμου 4662/2020, αλλά μόνο τροποποιήσεις, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν ότι ο νόμος είχε στόχο την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος. Η Ε.Α.Κ.Π. υποστηρίζει ότι η πραγματική βελτίωση των εργασιακών συνθηκών δεν θα επιτευχθεί με τέτοιες κινήσεις και ότι οι πυροσβέστες πρέπει να συμμετέχουν μαζικά και ενεργά στις κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Τέλος, η Ε.Α.Κ.Π. καλεί όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος να οργανώσουν πραγματικές κινητοποιήσεις με συμμετοχή των συναδέλφων και με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, όπως αυτά που κατατέθηκαν στο 26ο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας αναφέρει:

“Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Όπως αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας για τα αποτελέσματα του Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής Ένωσης, προς έκπληξή μας ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του προεδρείου της ομοσπονδίας μας να οργανώσει κινητοποίηση – διαμαρτυρία για όλα αυτά που υπομένουμε με την εφαρμογή του νομού 4662/2020 αλλά και τις καταχρηστικές εντολές πολλών διοικήσεων.

Βεβαίως και κρατάμε μικρό καλάθι ειδικά όταν ακούγονται βαρύγδουπες δηλώσεις από τους εντολοδόχους των εκάστοτε κυβερνήσεων για αυτό και στην ίδια ανακοίνωση εκφράστηκε και επιφύλαξη για την έκβαση αυτής της κινητοποίησης.

Δεν άργησε να μας επιβεβαιώσει το ίδιο το προεδρείο της ομοσπονδίας με το κάλεσμα στην κινητοποίηση όπου ενώ λέει αγωνιστικό προσκλητήριο και για δυναμική φυσική παρουσία στην πραγματικότητα απευθύνεται στα προεδρεία των ενώσεων και μόνο στον πρόεδρο και τον γραμματέα. Να μαζευτεί μια παρεούλα δηλαδή, στην πλειοψηφία τους φιλοκυβερνητικοί, και να «τρίξουν» τα δόντια στην κυβέρνηση. Ακόμα και τα αιτήματα που προβάλλουν ένα θόλο τοπίο είναι αφού δεν απαιτούν την κατάργηση του νόμου 4662/2020 αλλά τροποποιήσεις, ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να αναφέρουν για ακόμη μία φορά ότι ο συγκεκριμένος νόμος θεσμοθετήθηκε με σαφή σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ..

Επίσης σχετικά με τις επιφυλακές αυτό που απαιτούν είναι αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική – Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα. Να μας τα κάνουν λιανά δηλαδή και μετά μπορούν να μας εξουθενώνουν νόμιμα!

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Να είστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι εργασιακές μας συνθήκες στο παραμικρό ούτε με τις απειλές για μηνυτήριες αναφορές, ούτε με δήθεν κινητοποιήσεις προορισμένες να αποτύχουν. Όλα αυτά είναι ένα καλό προπέτασμα καπνού για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια και να παριστάνουν ότι θέλουν πραγματικά να αντιδράσουν στην εφαρμογή των μέτρων του νόμου, που οι ίδιοι έβαλαν πλάτη με την στάση τους για να ψηφιστεί, και να κατευνάσουν με κάποιο τρόπο και την τεράστια αγανάκτηση των συναδέλφων. Με τους συναδέλφους αμέτοχους όμως.

Κανένας αγώνας που γίνεται για τους πυροσβέστες

δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους πυροσβέστες!

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απευθύνουμε για ακόμη μία φορά κάλεσμα σε όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις του Π.Σ. να πάρουν αποφάσεις για πραγματικές κινητοποιήσεις, με τους συναδέλφους συμμέτοχους και με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων όπως αυτά που κατέθεσε για έγκριση στο ψήφισμά της η Ε.Α.Κ.Π. στο 26ο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ..”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis