home design 800x400

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Κολιάκι – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου στο Κολιάκι, τόπο καταγωγής του Ευάγγελου Τσάκωνα, την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, ο οποίος έπεσε «υπέρ πατρίδος», το 1974 στην Κύπρο.

Στο ξεκίνημα, εψάλη δοξολογία και τρισάγιο όπου παρευρέθηκε ο αδελφός του καταδρομέα, Ιωάννης και η οικογένειά του.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Τάσος Χατζηαναστασίου, Δρ. Ιστορίας – Διδάσκων Ε.Α.Π.

Τη διεύθυνση-διδασκαλία της χορωδίας, είχε ο μαέστρος και αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης, ο οποίος μας συνόδευσε και στο πιάνο.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Χρόνης, οι Βουλευτές κ.κ Γαβρήλος και Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γανώσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαργιόλας, Μαγγέλης, Κουτρουμπής και Κίνας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Τραχειάς κ. Στεφανόπουλος, Λυγουριού κ. Ξυπολιάς, Αρχαίας Επιδαύρου κ. Λασκαράς, Νέας Επιδαύρου κ. Παπαργύρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσούλιας, η Τοπική Σύμβουλος κ. Ντούβα-Τζανέτου, ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Χουντάλας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας, ο οποίος έκανε και σύντομη αναφορά στο θέμα των αγνοουμένων και ο κ. Γεώργιος Ιωαννίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αργολίδας, ενώ χαιρετισμό έστειλε ο Βουλευτής κ. Ανδριανός.

“Μια τελετή γεμάτη ιστορικές μνήμες γιατί οφείλουμε να μην ξεχνάμε, να τιμούμε και να διδασκόμαστε από αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους”, δήλωσε η Πρόεδρος της δημοτικής χορωδίας Επιδαύρου Αγγελική Μιχ.Παπαδοπούλου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version