home design 800x400

4,5 εκατ. ευρώ για βελτίωση της Προσχολικής Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο

Στόχος είναι να ενισχυθεί η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και η προστασία των παιδιών

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδόθηκε στο Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2021 – 2027  πρόσκληση που αφορά τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί) με προϋπολογισμό 4.500.000,00€ και δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη και ανάπτυξη υποδομών που προάγουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της και ειδικότερα των νέων οικογενειών, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας», ανέφερε, σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Η πρόσκληση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς την αναβάθμιση των υποδομών που εξυπηρετούν την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, προσφέροντας θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας, από βρέφη 2 μηνών έως νήπια 2,5 ετών και παιδιά έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και η προστασία των παιδιών.

Παράλληλα, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προσχολικής εκπαίδευσης θέτει τα θεμέλια για την επιτυχή απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τα παιδιά. Οι επενδύσεις αυτές θα είναι απολύτως συμβατές με τη στρατηγική αποϊδρυματοποίησης και θα τηρούν πλήρως τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το θεσμικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, το Γενικό Σχόλιο 5, τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και τη Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2021-2030.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version