home design 800x400

Σφράγισαν κατάστημα στην Καλαμάτα μετά από καταγγελία στο MyCoast – 50.000 ευρώ πρόστιμο

Το κατάστημα εστίασης έκλεισε επ’ αόριστον λόγω αυθαίρετης κατάληψης αιγιαλού.

Η Κτηματική Υπηρεσία προχώρησε σε σφράγισμα γνωστού καταστήματος εστίασης στην παραλία της Καλαμάτας, έπειτα από καταγγελίες για υπερβάσεις στην πλατφόρμα MyCoast και βάσει του άρθρου 18 του νόμου 5092 του 2024.

Το κατάστημα, το οποίο επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, έκλεισε επ’ αόριστον λόγω αυθαίρετης κατάληψης αιγιαλού.

Αναστάτωση στην Παραλιακή

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η διαδικασία σφραγίσματος πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22 Ιουλίου, νωρίς το πρωί. Στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας δήλωσαν τη σφράγιση και έκλεισαν τον χώρο με κόκκινες κορδέλες, τοποθετώντας πινακίδες που απαγορεύουν την είσοδο και αναφέρουν τον λόγο για τον οποίο επιβλήθηκε το μέτρο.

Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα εστίασης στην παραλία της Καλαμάτας που μπαίνει λουκέτο επ’ αόριστον λόγω αυθαιρεσιών, με την επαναλειτουργία του να εξαρτάται από την άρση των παρανομιών. Παράλληλα, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επιχειρηματίες παραλιακών καταστημάτων, οι οποίοι ζητούσαν να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την εφαρμογή του νέου νόμου, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

350 καταγγελίες μόνο στη Μεσσηνία

Μέχρι τις αρχές Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyCoast είχε δεχθεί περίπου 350 καταγγελίες για παραλίες στη Μεσσηνία, με τις περισσότερες να αφορούν την Καλαμάτα και τη Στούπα στη Μάνη.

Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, όλο αυτό το διάστημα, πραγματοποιούσε ελέγχους, έκανε συστάσεις και ενημέρωνε τους επιχειρηματίες για τα νέα δεδομένα, προαναγγέλλοντας βεβαιώσεις παραβάσεων.

Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Βάσει του νέου νόμου 5092 του 2024, κατά της διαταγής σφράγισης και διακοπής λειτουργίας, επιτρέπεται η άσκηση αίτησης ακυρώσεως στο κατά τόπον αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο. Η αίτηση ακυρώσεως ασκείται εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση ή την τοιχοκόλληση της διαταγής, και η συζήτησή της προσδιορίζεται σε δικάσιμο που δεν απέχει περισσότερο από επτά ημέρες από την κατάθεσή της.

Οι επιχειρηματίες καλούνται να προσαρμοστούν άμεσα στα νέα δεδομένα για να αποφύγουν ανάλογες κυρώσεις στο μέλλον.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version