home design 800x400

Να γίνει δημοψήφισμα για την Καραθώνα

Ο Γιάννης Γκιόλας ζητά να γίνει δημοψήφισμα για την τύχη της Καραθώνας

|

Χρόνος ανάγνωσης

4 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Να γίνει δημοψήφισμα για την Καραθώνα

Ανοικτή επιστολή στο Δήμο Ναυπλιέων από τον πρώην βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, με θέμα το μέλλον της Καραθώνας. Μάλιστα προτείνει να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός για την τύχη της περιοχής του Ναυπλίου που εκποιείται από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Γ. Γκιόλας:

«Δεν γίναμε και σοφότεροι για τη θέση των υπευθύνων θεσμικών παραγόντων του Δήμου (Δημάρχου και συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου την περασμένη βδομάδα, όπου κατατέθηκε από τους δύο συμβούλους της παράταξης ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ψήφισμα για τη διατήρηση του δημοσίου, ελεύθερου και κοινόχρηστου χαρακτήρα της Καραθώνας.

Δεν προκλήθηκε, ούτε διεξήχθη συζήτηση με τους όρους και τον τρόπο που θα άρμοζε σε ένα τόσο σοβαρό, και φλέγον θέμα που θα αντιμετωπίσει σύντομα όλη η Ναυπλιακή κοινωνία αλλά και ευρύτερα οι δημότες του Δήμου Ναυπλιέων.

Δεν αποτέλεσε το μοναδικό θέμα συνεδρίασης ούτε και ενημερώθηκε ο Ναυπλιακός λαός, δεν εκλήθησαν επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς της πόλης για να εκθέσουν τις απόψεις τους και όσοι εκ των συμβούλων τοποθετήθηκαν, όπως πληροφορήθηκα , αρκέστηκαν σε γενικόλογα τσιτάτα η αφορισμούς κλωτσώντας το τενεκεδάκι πιο πέρα και υποβαθμίζοντας έτσι το θέμα – μέγα πρόβλημα για τον τόπο. Πιστεύουν άραγε ότι οι πολίτες δεν αξίζει να ενημερωθούν, να μορφώσουν αντίληψη και άποψη και να παρέμβουν;

Η ατολμία δε των δύο μεγάλων παρατάξεων συνέτεινε ώστε να μη γίνει δεκτό το γενικό, λιτό, πλην όμως περιεκτικό και συγκεκριμένο ψήφισμα για την προάσπιση της Καραθωνας. Έτσι, αρκέστηκαν στην παροχή μιας εξουσιοδότησης στον Δήμαρχο να διερευνήσει τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να τεθούν όροι, στόχοι και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης των αορίστως και ηθελημένα συγκεχυμένων σκοπών και βλέψεων ολοκληρωτικής κατάληψης ( 80.000 τετρ. Μέτρα οικοδομών που μπορεί να καλύψει για να εξαπλωθεί το …..αναπτυξιακό project κι έτσι να επέλθει ο εξοστρακισμός των πολιτών από το χώρο.

Η κατάληξη είναι να παραμένουν οι πολίτες ανενημέρωτοι, αδιάφοροι, πελαγωμένοι και ίσως παραιτημένοι, χωρίς να δείχνουν διάθεση να εκδηλώσουν ενεργά τις διαθέσεις τους και να συμμετάσχουν σε ένα σοβαρό, υπεύθυνο και συνάδοντα προς τη σπουδαιότητα του θέματος, δημόσιο και ανοικτό διάλογο.

Σε τέτοιους πολίτες νομίζουν ότι απευθύνονται;

Πόσο πιστεύουν στην πράξη την αναγκαία και ενεργή συμμετοχή και ενεργή παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα;

Οι συγχύσεις, η ασάφεια και οι συζητήσεις σε κενές αίθουσες, χωρίς την απαραίτητη δημοσιότητα και ακροατήριο οφείλουν να παύσουν!

Όλοι και όλες να έχουμε τη δυνατότητα της έγκυρης ενημέρωσης και εν τέλει να ερωτηθούμε με ένα απαραίτητο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Οι όροι του οποίου θα γίνουν πράξη με το νομοθετικά προβλεπόμενο τρόπο. Δηλαδή με τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δ.Σ. κι αν όχι με την αίτηση του 10% των εγγεγραμμένων εκλογέων του ενιαίου Δήμου, ώστε πλέον να εγκριθεί η διενέργεια του με απλή πλειοψηφία του Δ.Σ.

Αυτά έχουν προβλεφθεί με νόμο και φρονώ και πιστεύω ακράδαντα ότι δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία επιβάλλουν να γίνουν στο Δήμο μας, για το τόσο σπουδαίο και ζωτικό θέμα όλης της κοινωνίας, έστω κι αν δεν έχει γίνει ακόμη πουθενά στη χώρα μας. Ένας ακόμη λόγος να πρωτοτυπήσουμε και να δείξουμε σε όλους τις Έλληνες ότι οι θεσμοί που δίνουν διέξοδο για την παρέμβαση, την ενεργή συμμετοχή και τη δυνατότητα λήψης απόφασης από το σύνολο της κοινωνίας υπάρχουν, τηρούνται παρακινώντας τους πολίτες να πάρουν την τύχη των σοβαρών υποθέσεων στα χέρια τις εκδηλώνοντας δυναμικά και υπεύθυνα τη βούληση τους.

Το Δημοψήφισμα να γίνει η κορωνίδα και η κατάληξη μιας ζωντανής, υπεύθυνης και ευρύτερης δημοκρατικής άσκησης , συζήτησης και προετοιμασίας, που θα παράξει σύντομα, αλλά όχι βιαστικά το αποτέλεσμα που θα γίνει αποδεκτό από το Δήμο, ο οποίος ενδυναμωμένος πλέον θα έχει την ισχύ και την πυγμή να εφαρμόσει προς κάθε κατεύθυνση την απόφαση του λαού!

Υ.Γ.1 Έχω ήδη επιχειρηματολογήσει για τη μη εκποίηση της Καραθώνας και δε χρειάζεται να επαναληφθώ και τώρα, άλλωστε ο διάλογος που αναμένεται άμεσα να αρχίσει και να επεκταθεί θα δώσει την ευχέρεια σε κάθε έναν και καθεμία να ξετυλίξουν τις απόψεις τους.

Υ.Γ.2 Η διαδικασία του Δημοψηφίσματος δεν επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο, αφού νόμος προβλέπει την κάλυψη των εξόδων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ.

Η ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version