home design 800x400

Κύθηρα: Ακυβέρνητο ιστιοφόρο προσέκρουσε σε βράχια και βυθίστηκε

Χθες το απόγευμα, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ενημερώθηκε για ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος κοντά σε βραχώδεις ακτές μεταξύ Μελιδονίου και Φελωτής των Κυθήρων

Χθες το απόγευμα, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ενημερώθηκε για ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος κοντά σε βραχώδεις ακτές μεταξύ Μελιδονίου και Φελωτής των Κυθήρων, το οποίο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε σε βράχια και βυθίστηκε.

Δύο ιδιωτικά σκάφη με στέλεχος του Λιμενικού Σώματος έφτασαν στην περιοχή και εντόπισαν το σκάφος να πλέει ακυβέρνητο στην περιοχή Ακρωτηρίου Τράχηλος.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, το σκάφος προσέκρουσε σε βράχια και βυθίστηκε χωρίς να προκαλέσει θαλάσσια ρύπανση. Σύμφωνα με το Λιμενικό, έγινε έλεγχος της περιοχής, αλλά δεν εντοπίστηκαν άτομα σε κίνδυνο, ενώ το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών διενεργεί προανάκριση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει:

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Κυθήρων ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος πλέει ακυβέρνητο κοντά σε βραχώδεις ακτές μεταξύ των περιοχών Μελιδονίου και Φελωτής των Κυθήρων. Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) ιδιωτικά σκάφη με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το Ι/Φ σκάφος να πλέει ακυβέρνητο, χωρίς επιβαίνοντες, στην περιοχή Ακρωτηρίου Τράχηλος. Το Ι/Φ σκάφος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε σε βράχια και βυθίστηκε χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος της θαλάσσιας περιοχής καθώς και της ακτογραμμής, χωρίς να εντοπιστούν άτομα σε κίνδυνο. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version