home design 800x400

Αργολίδα: Πολυτελές ξενοδοχείο και κατοικίες σε παλιό αεροδρόμιο

Η στρατηγική επένδυση 5 αστέρων προβλέπει ένα σύγχρονο οικοτουριστικό κατάλυμα σε έκταση 642 στρεμμάτων στην Ερμιονίδα, με στόχο την προσέλκυση διεθνών επενδυτών και την αναζωογόνηση της περιοχής.

Η Αργολίδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί μία νέα στρατηγική επένδυση, καθώς η Ηinitsa Bay Holdings δρομολογεί την κατασκευή ενός πολυτελούς σύνθετου τουριστικού καταλύματος 5 αστέρων στην Ερμιονίδα.

Η επένδυση αφορά σε μια έκταση 642 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει το εγκαταλελειμμένο ιδιωτικό αεροδρόμιο Αλεξίου και υφιστάμενες τουριστικές δομές.

Περιβαλλοντική μελέτη

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το έργο έχει ήδη αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και τους ενδιαφερόμενους φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Το νέο τουριστικό κατάλυμα προβλέπεται να έχει δυναμικότητα 607 κλινών και να λειτουργήσει το 2026, σύμφωνα με την AKS Hotels.

Προφίλ και στόχοι της επένδυσης

Η επένδυση στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοτουριστικού προορισμού με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.

Το πεδίο ανάπτυξης βρίσκεται σε παραθαλάσσια έκταση και η ανάπτυξή του θα γίνει με τον χαμηλότερο συντελεστή δόμησης (0,07) σύμφωνα με τον Ν. 4002/2011.

Τι προβλέπει το έργο

Η έκταση περιλαμβάνει:

  • Ένα υφιστάμενο ξενοδοχείο 4 αστέρων που θα εκσυγχρονιστεί και θα αναβαθμιστεί.
  • Το εγκαταλελειμμένο ιδιωτικό αεροδρόμιο Αλεξίου και την κατοικία του πρώην ιδιοκτήτη.
  • Αδόμητες εκτάσεις και εκτάσεις ιδιωτικού δάσους.

Το νέο κατάλυμα θα περιλαμβάνει:

  • Ξενοδοχείο 5 αστέρων.
  • Κέντρο αναζωογόνησης και Spa.
  • Εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.
  • Υπαίθριες εγκαταστάσεις αναψυχής.
  • Έναν περιορισμένο αριθμό επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών (20-30).

Οφέλη για την τοπική κοινωνία

Η επένδυση αποσκοπεί στην παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών στους διαμένοντες, τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και στη διατήρηση και προστασία των δασικών εκτάσεων.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία μέσω της εκπαίδευσης και της εξειδίκευσης του ανθρωπίνου δυναμικού.

Η νέα στρατηγική επένδυση της HINITSA BAY HOLDINGS στην Αργολίδα αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής, προσφέροντας μια σύγχρονη και πολυτελή επιλογή διαμονής και αναψυχής, προσελκύοντας επενδυτές και τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version