home design 800x400
home design 1170Χ320

Σελλάς Μεσσηνίας: Ένα χωριό με πολλές προτάσεις

Από το χωριό ξεκινούν μονοπάτια μέσα στη φύση και υπάρχουν πεζοπορικές διαδρομές για όλους
sellas trifylias (7)

Το γραφικό χωριό του Σελλά στην Τριφυλία, ξεχωρίζει για την θέση την ιστορία αλλά κυρίως για τις προτάσεις που προσφέρει στους λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού καθώς και την ευκαιρία να μυηθεί κάποιος στα έθιμα και της συνήθειες της παλιάς εποχής.

Γι’ αυτό το χωριό της Μεσσηνίας, που αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία στα Καντοβουνια μοιράζεται τις εντυπώσεις της, η βιωματική και  πεζοπορική  ομάδα «Τα Γεράκια». Με ξεναγό τη Χάιδω Παπαευθυμίου εκπρόσωποι της ομάδας ξεναγήθηκαν στο χωριό προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για εξορμήσεις και δράσεις στο χωριό το επόμενο διάστημα. Παράλληλα υλοποιείται και διαδικτυακό αφιέρωμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό τόσο στην ιστοσελίδα  visitsellas1.blogspot.com όσο και σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεχωρίζει το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού που ιδρύθηκε το 2006 και ο επισκέπτης μπορεί να δει σε αυτό παλαιά εργαλεία  ξυλουργών υποδηματοποιών κλπ όπως πολλά αντικείμενα στάνης χάλκινα τεντζέρια  ταψιά σκεύη μαγειρικής μιας άλλης εποχής, όπως και μουσικά όργανα – γραμμόφωνα ραδιόφωνα κλπ. Στο μουσείο εκτίθενται εργαλεία υφαντικής ενδύματα και κεντήματα  και άλλα πολλά. Πρόκειται για φροντισμένο και άνετο μουσείο έτοιμο να βοηθήσει τον περιηγητή να μυηθεί στη λαογραφία του τόπου.

Επίσης στο χωριό υπάρχει Πολιτιστικό Κέντρο με βιβλιοθήκη και φυσικά υπάρχει καφενείο.

Από το χωριό ξεκινούν μονοπάτια μέσα στη φύση και υπάρχουν πεζοπορικές διαδρομές για όλους. Η περιήγηση στο χωριό είναι επιβεβλημένη καθώς τα καλντερίμια και τα παραδοσιακά  σπίτια συμβάλλουν στη μύηση του περιηγητή στην ιστορία του χωριού.

Στην κορυφή του βουνού Άη-Λιάς, κοντά στο χωριό, βρίσκεται  το ιστορικό μοναστήρι του Άη-Νικήτα. Στο χωριό υπάρχουν υπεραιωνόβια δέντρα, που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση και αποτελούν σύμβολο σοφίας, μακροζωίας, ιερότητας και γενναιότητας.

sellas trifylias (4)

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον δραστήριο σύλλογο υλοποιούνται πάρα πολλες δράσεις που δίνουν ζωή στο χωριό και το θέτουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Για την προβολή του χωριού συνεργάστηκαν: ο Σταύρος Τουφεξής (φωτογράφος άγριας φύσης-μέλος της ομάδας Τα Γεράκια)-Χάιδω Παπαευθυμίου (πρώην πρόεδρος χωριού-πρώην πρόεδρος συλλόγου και ενεργός πολίτης), ο Γιώργος Σταθόπουλος και ο Γιάννης Λάσκαρης (μέλη της ομάδας Τα Γεράκια).

sellas trifylias (1)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis