home design 800x400

Κόρινθος: Σε ιδιώτες τα σκουπίδια για τους επόμενους δύο μήνες

Συμβάσεις με ιδιώτες για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων από τον Δήμο Κορινθίων, λόγω αδειών και έλλειψης προσωπικού

Σε τρεις άμεσες συμβάσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, για τους επόμενους 2 μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), προχωρά ο δήμος Κορινθίων.

H σχετική απόφαση ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας (κατά το δήμο, η υπηρεσία τους τελευταίους μήνες είναι με λιγότερους 35 εργαζόμενους 4μηνίτες).

Ο δήμος υποστηρίζει ότι ο διαγωνισμός για τις 45 προσλήψεις προχωρά κανονικά, παρά τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκύπτουν από το νόμο, ωστόσο, αυτές, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΑΣΕΠ, θα ολοκληρωθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις ευνοϊκότερες εκτιμήσεις.

Ο δήμος επικαλείται τις τακτικές άδειες των εργαζομένων, τις έκτακτες αναρρωτικές άδειες, αλλά και τα προβλήματα λόγω των συνταξιοδοτήσεων. Επίσης, υπενθυμίζει ότι οι δήμοι δεν μπορούν από μόνοι τους να προβούν σε διαγωνισμούς για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ακόμα, τονίζει ότι το καλοκαίρι υπάρχει αύξηση της ποσότητας των απορριμμάτων, λόγω των επισκεπτών – παραθεριστών σε διάφορες τουριστικές περιοχές του δήμου.

Για τους λόγους αυτούς ανακοινώνει ότι θα προβεί σε τρεις διαγωνισμούς για την ανάθεση κομματιού της διαχείρισης των σκουπιδιών σε ιδιωτικές εταιρείες, για τους επόμενους δύο μήνες.

Επίσης, ο Δήμος Κορινθίων αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός (προυπολογισμού 450.000 ευρώ), για την αποκομιδή και την επεξεργασία των ογκωδών και πως είναι σε διαδικασία υπογραφής της σύμβασης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version