home design 800x400

«Πλούτος»: Με sold out ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις στην Επίδαυρο

Περισσότεροι από 17 χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την Παρασκευή και το Σάββατο

Περισσότεροι από 17 χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου, για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη παραγωγή του ΚΘΒΕ «Πλούτος» του Αριστοφάνη, που παρουσιάστηκε, σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου & σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.

 Ο «Πλούτος», συνεχίζοντας τις sold out παραστάσεις, γέμισε το αργολικό θέατρο και τις δύο ημέρες. Το πολυπληθές κοινό που αψήφησε τις υψηλές θερμοκρασίες, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό το εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών, μουσικών, χορευτών και διέκοπτε συχνά με χειροκροτήματα τη ροή της παράστασης ενώ στην υπόκλιση οι θεατές όρθιοι επευφημούσαν με ηχηρά «μπράβο» τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, τους συντελεστές και το θίασο.

Σύγχρονη ανάγνωση της Αριστοφανικής κωμωδίας

Η παράσταση, μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη, γεμάτη ενέργεια και ρυθμό, παρουσιάζει μια απολαυστική και πάντα επίκαιρη αντιπαράθεση μεταξύ του Πλούτου και της Πενίας που μας υπενθυμίζει πως «στον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χρήματα και άνθρωποι που είναι πλούσιοι».

Εξαιρετικός στο ρόλο του Χρεμύλου, του alter ego του Αριστοφάνη, ο Μάνος Βακούσης που τιμήθηκε πρόσφατα με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου «Κάρολος Κουν». Στο μουσικό μέρος της παράστασης συμμετείχαν οι Χατζηφραγκέτα, η Nalyssa Green και ο Τελευταίος Καλεσμένος. Σε ρόλο- έκπληξη εμφανίζεται, στην Παράβαση του έργου,η Ιστορικός- Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου, «φωτίζοντας» την ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας εν σχέσει με τον πλούτο. 

Επόμενες παραστάσεις

Η παράσταση συνεχίζει το «ταξίδι» της σε επιλεγμένα φεστιβάλ στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα. Μετά τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, ακολουθούν η Κύπρος, οι Φίλιπποι, η Δωδώνη, το Δίον, το Κιλκίς, η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη – όπου η παράσταση ξεκίνησε επίσης με sold out- ενώ ο «Πλούτος» θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Αττική τον Σεπτέμβριο.

  • Παρασκευή 26 & Σάββατο 27  Ιουλίου– Κύπρος, Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος- Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
  • Σάββατο 3 Αυγούστου-  Φίλιπποι, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (67ο Φεστιβάλ Φιλίππων)
  • Τετάρτη 7 Αυγούστου – Δωδώνη, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
  • Σάββατο 10 Αυγούστου- Δίον, Αρχαίο Θέατρο Δίου (Φεστιβάλ Ολύμπου)
  • Πέμπτη 29 Αυγούστου-  Κιλκίς, Θέατρο Λόφου Αγ. Γεωργίου Δήμου Κιλκίς
  •  Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
  • Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
  • Πέμπτη 12 Σεπτέμβριου, Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
  • Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Παπάγου

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version