home design 800x400

Ναύπλιο: Μοναδική θεατρική εμπειρία υπό το φως του φεγγαριού

Η Σοφία Καψούρου παρουσίασε το θεατρικό μονόλογό της «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος» στην αυλή της Εθνικής Πινακοθήκης Ναυπλίου

Την Κυριακή 21 Ιουλίου και ώρα 21:30 στον κατάμεστο προαύλιο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης Ναυπλίου φιλοξενήθηκε η βραβευμένη με το Διεθνές Βραβείο της Ανατολίας Σοφία Καψούρου, η οποία παρουσίασε το θεατρικό μονόλογό της «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος» για μία και μοναδική παράσταση. 

Στην Πανσέληνο του Ιουλίου, κάτω από το φως του φεγγαριού, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική θεατρική εμπειρία.

Ένα ταξίδι στον χρόνο, όπου το σήμερα συνομίλησε με τα χρόνια του αγώνα του ’21 και η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους ζωντάνεψε ξανά μέσα από τη ζωή της Ζωής Διαμάντως Διμισκή, μητέρας του αρχιστράτηγου Γεώργιου Καραϊσκάκη. Ένα αντιπολεμικό έργο σε καιρό πολέμου. Ένα έργο ύμνος στη γυναίκα και την ελευθερία της.

Το έργο προλόγισε η διευθύντρια του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο Λαμπρινή Καρακούρτη.

Ο αντισυμβατικός και σαρωτικός μονόλογος της Σοφίας Καψούρου «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την ίδια στον ρόλο της Καραϊσκάκενας, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Γυναικών Θεατρικών Συγγραφέων των Τουρκικών Κρατικών Θεάτρων τον Νοέμβριο του 2023 και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην εμβληματική σκηνή Üsküdar Tekel Stage του Εθνικού Θεάτρου της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, αποτελώντας μία σημαντική και ιστορική στιγμή για τις δύο γειτονικές χώρες.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version