home design 800x400
home design 1170Χ320

Αρκαδία: Καταστροφικό πέρασμα από αγριογούρουνα και πουλιά

Διαμαρτυρία του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες
Αγριογούρουνο

Επιστολή – διαμαρτυρία προς τη Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας και το Δασαρχείο Τρίπολης απέστειλε ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας, με αφορμή τις ζημιές σε καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής, από αγριογούρουνα και πουλιά.

Η ανακοίνωση, κοινοποιείται στους βουλευτές Αρκαδίας, στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, αλλά και στο δήμαρχο της Τρίπολης.

Ο Συνεταιρισμός, μιλά για ανυπολόγιστες ζημιές, ειδικά αυτή την περίοδο, που οι καλλιέργειες είναι σε στάδιο πλήρους εξέλιξης και ζητά αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι συχνά δεχόμαστε παράπονα και διαμαρτυρίες από τους αγρότες της περιφέρειάς μας διότι οι καλλιέργειές τους καταστρέφονται καθημερινά από τα αγριογούρουνα.

Από πληροφορίες μας, ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει πολλαπλασιαστεί και η αντιμετώπισή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι ζημίες είναι ανυπολόγιστες, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, καθώς οι καλλιέργειες είναι σε στάδιο πλήρους εξέλιξης.

Ένα δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και κυρίως οι καλλιεργητές οπωροφόρων δέντρων, αμπελιών αλλά και κηπευτικών, είναι αυτό των ζημιών από τα πουλιά (κίσσες, μαυροπούλια, καρακάξες κ.α.), τα οποία μπορούν να καταστρέψουν ακόμη και ολόκληρη την παραγωγή.

Σημαντικές είναι και οι ζημιές από τα πουλιά και στον εξοπλισμό των παραγωγών, όπως λάστιχα, ναύλον κ.α.

Το ζήτημα αυτό γίνεται όλο και πιο έντονο τα τελευταία χρόνια και οι υπάρχοντες τρόποι αντιμετώπισής του αποδεικνύονται ανεπαρκείς και μακροπρόθεσμα αναποτελεσματικοί.

Συνεπώς, αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπισή των προβλημάτων αυτών, οι αγρότες μας θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης.

Ζητάμε η Πολιτεία να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αγροτών μας, να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και να λάβει μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων τους.

Τονίζουμε ότι οι δυσμενείς συνέπειες των ανωτέρω προβλημάτων είναι ιδιαίτερα έντονες για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αθανάσιος Τσιοτίνας»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis