home design 800x400

FichtiArt 2024: Το έδειξε ότι μπορεί να υπάρξει ένα μέλλον για το παρελθόν μας…

Φέτος το Φεστιβάλ μετέτρεψε τους εγκαταλελειμμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Μυκηνών, των Μύλων και του Άργους σε ζωντανούς πολιτιστικούς κόμβους

Τέσσερις μέρες, τρία μνημεία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αργολίδας, 40 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, εικαστικά, θέατρο, μουσική, χορός, διαδραστικές παραστάσεις, αρχιτεκτονική, 2.000 συμμετέχοντες και μια μαγική βραδιά λήξης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Άργους Γιάννη Μαλτέζου και του Ελβετού Πρέσβη στην Ελλάδα Stefan Estermann είναι ο απολογισμός του φετινού FichtiArt 2024.

Ένα ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης που ξεκίνησε το 2021 θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα, πώς η κοινωνία των πολιτών, με μέσο την Τέχνη, μπορεί να αναδείξει και να προστατεύσει την μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά της Αργολίδας, του ανέγγιχτου σχεδόν φυσικού περιβάλλοντος της και να δημιουργήσει ένα κοινό όραμα πολιτιστικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Φέτος το Φεστιβάλ μετέτρεψε τους εγκαταλελειμμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Μυκηνών, των Μύλων και του Άργους σε ζωντανούς πολιτιστικούς κόμβους και ένωσε τις δυνάμεις του με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στο όραμα της  επαναδραστηριοποίησης του ιστορικού σιδηροδρόμου Πελοποννήσου.

Το κλείσιμο της αυλαίας στον εμβληματικό σταθμό του Άργους ανέδειξε και μια πτυχή που δεν είχαν οι προηγούμενες εκδόσεις του Φεστιβάλ. Την ενεργή συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μια πρωτοβουλία πολιτών αγκαλιάστηκε απο την παρούσα Δημοτική αρχή η οποία μετέτρεψε τον παραμελημένο και κακοποιημένο Σταθμό του Άργους, αρχιτεκτονικό κόσμημα, σε έναν καθαρό χώρο που φιλοξένησε μια μαγική βραδιά.

«Ένα μέλλον για το παρελθόν μας» ήταν το σλόγκαν του Φεστιβάλ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version