home design 800x400

Επιτακτική ανάγκη η παράταση των φορολογικών δηλώσεων

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ζητά ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ζητά ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, “είναι επιτακτική ανάγκη, η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, να παραταθεί, διότι, κατά τη διάρκεια της φετινής υποβολής τους, έχουν παρουσιαστεί  σοβαρά προβλήματα.  

Αυτά συνδέονται, εκτός των άλλων, και με την εφαρμογή του νέου συστήματος τεκμαρτής φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων και με την υποβολή των προ-συμπληρωμένων δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων.

Στο mydata παρουσιάστηκαν σοβαρές παραλείψεις, κενά και λάθη.

Κάποια διορθώθηκαν και καλύφθηκαν, αλλά  με μεγάλη καθυστέρηση.

Αυτό είχε και έχει ως αποτέλεσμα, να έχουν αφεθεί εκκρεμότητες, οι οποίες δεν επιτρέπουν την έγκαιρη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Όλα αυτά τα κενά, τα λάθη, οι εκκρεμότητες εμφανίζονται ως τεχνικά θέματα. Όμως πίσω από τα τεχνικής φύσεως θέματα, που ακριβώς συνιστούν τα κενά, τα λάθη, οι εκκρεμότητες, βρίσκονται εσφαλμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν φρόντισε να επιλέξει εκείνα τα εργαλεία και τις μεθόδους που θα επέτρεπε στο «σύστημα» να λειτουργήσει έγκαιρα και έγκυρα, διευκολύνοντας  τους πολίτες, και θα απέτρεπε το χάος που έχει προκληθεί.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με πρωτοβουλία του  βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, την οποία συνυπέγραψαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με την οποία  ζητείται, να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τη συμπλήρωση 6μηνου από την έναρξή τους και να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων και να περιοριστούν τα λάθη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version