home design 800x400

Πρόστιμο 10.000 σε σούπερ μάρκετ στο Άργος

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε η μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε 10 κωδικούς

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πρόστιμο 10.000 σε σούπερ μάρκετ στο Άργος

Επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε σούπερ μάρκετ στο Άργος μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας που έγινε στις 25 Ιουνίου.

Το πρόστιμο αυτό επιβλήθηκε προς το Δημόσιο, καθώς κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε η μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε 10 κωδικούς κατά παράβαση της παραγράφου 1 και 2 του άρθρου 1 της Υπουργικής Απόφασης 91354/17 “Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)”.

Σύμφωνα με την παράγραφο 4Α του άρθρου 1, σε συνδυασμό με την παράγραφο 2 του άρθρου 2Ε της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης, η επιβολή του διοικητικού προστίμου ύψους 1.000€ ανά είδος προβλέπεται ως κύρωση για κάθε παραβίαση των κανόνων.

Η επιβολή του προστίμου απορρέει από την υποχρέωση της επιχείρησης να συμμορφώνεται με τους κανόνες που αφορούν στην καταχώριση και την ενημέρωση των προϊόντων της σύμφωνα με τη νομοθεσία περί διακίνησης και εμπορίας.

Στο λιανικό εμπόριο, τα προϊόντα πρέπει να εκτίθενται έτσι ώστε η σήμανσή τους να είναι εύκολα αντιληπτή από τον καταναλωτή. Αυτή η σήμανση μπορεί να βρίσκεται είτε επάνω στη συσκευασία του προϊόντος, είτε σε πινακίδες ή ετικέτες, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέσο πληροφόρησης. Είναι απαραίτητο να παρέχει ακριβείς και σαφείς πληροφορίες, ώστε ο καταναλωτής να μην παραπλανάται σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version