home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορινθία: Σε ύφεση η φωτιά στο Σοφικό

Η φωτιά, που μαίνεται σε πυκνό πευκοδάσος, έχει κινητοποιήσει πάνω από 120 πυροσβέστες, δεκάδες εναέρια μέσα και δυνάμεις του Στρατού

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κορινθία: Σε ύφεση η φωτιά στο Σοφικό
fotia sofiko 2

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση Κορινθίας, κοντά στο Σοφικό. Η φωτιά, που μαίνεται σε πυκνό πευκοδάσος, έχει κινητοποιήσει πάνω από 120 πυροσβέστες, δεκάδες εναέρια μέσα και δυνάμεις του Στρατού, ενώ δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Ευτυχώς, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, με έναν εξ αυτών να έχει ήδη λάβει εξιτήριο.

fotia sofiko
ΦΩΤΟ: fb Άγιοι Θεόδωροι

Η φωτιά εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα, με το ένα να κατευθύνεται προς την Επίδαυρο και το άλλο προς το Κόεφο και το Αγγελόκαστρο. Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, η εικόνα είναι αρκετά βελτιωμένη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν. Η φωτιά σιγοκαίει ανάμεσα στα δέντρα, γεγονός που διατηρεί την ανησυχία.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, καθώς οι ριπές τους μπορούν να αναζωπυρώσουν τα μέτωπα. Ωστόσο, η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί σημαντικά, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Στη μάχη κατά της φωτιάς συμμετέχουν 32 οχήματα και 120 πυροσβέστες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλία και η Αττική. Επίσης, επιχειρούν 22 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 10 αεροσκαφών και 12 ελικοπτέρων. Επιπλέον, έχουν επιστρατευτεί μηχανήματα έργου και στρατιωτικός εξοπλισμός για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Οι φλόγες ξεπέρασαν τα 25 μέτρα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews ότι η φωτιά από την πρώτη στιγμή έλαβε μεγάλες διαστάσεις, εξελισσόμενη σε πυκνό πευκοδάσος με φλόγες που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 25 μέτρα. Παρά την βελτίωση της κατάστασης, τόνισε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

fotia sofiko 1
ΦΩΤΟ: fb Άγιοι Θεόδωροι

Η πυροσβεστική υπηρεσία παραμένει σε επιφυλακή, με τις δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν στο πεδίο μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία της φωτιάς. Δυστυχώς, η πυρκαγιά κατέκαψε παρθένο δάσος, προκαλώντας σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis