home design 800x400

Κορινθία: Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Βλάση – Διακοπή κυκλοφορίας και 112 στο Σοφικό

Έχουν κινητοποιηθεί 46 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 3 αεροσκάφη 4 ελικόπτερα – Διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρου Επιδαύρου

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Κορινθίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:42, σύμφωνα με την Πυροσβεστική και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 46 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 18 οχήματα και από αέρος τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων ένα για συντονισμό και ακόμα συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Μήνυμα μέσω του 112 πριν από λίγο εστάλη στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Ισθμός – Επίδαυρος

Επίσης λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη δασική περιοχή του Σοφικού Κορινθίας, πραγματοποιείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Πυροσβέστης στο νοσοκομείο με εγκαύματα

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε, σύμφωνα με το korinthostv, ένας εποχικός Πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που μαίνεται στο πευκόδασος του Σοφικού, εγκλωβίστηκε τόσο εκείνος όσο και συνάδελφοι του από τις φλόγες.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σωθούν, ωστόσο ενας εξ αυτών μεταφέρθηκε από εθελοντές στο Νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά τους, προκαλώντας φθορές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version