home design 800x400

ΚΚΕ Αργολίδας: Συνειδητή εξαπάτηση του λαού για τις τιμές του ρεύματος

Τι λέει το ΚΚΕ για τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και τα κυβερνητικά μέτρα

Το ΚΚΕ Αργολίδας σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για εξαπάτηση του λαού σχετικά με τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, επισημαίνοντας την αποτυχία της πολιτικής της “απελευθέρωσης” και των χρηματιστηρίων ενέργειας, καθώς και της “πράσινης” μετάβασης, που ακολουθούνται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ.

Υποστηρίζει ακόμα, ότι η ενίσχυση του ανταγωνισμού δεν οδήγησε σε μείωση των τιμών και ότι η μόνη λύση είναι η σύγκρουση με την πολιτική που μετέτρεψε την ηλεκτρική ενέργεια σε πανάκριβο χρηματιστηριακό προϊόν.

Επισημαίνει επίσης την εγκατάλειψη των φθηνών εγχώριων πηγών ηλεκτροπαραγωγής υπέρ των ΑΠΕ και του εισαγόμενου φυσικού αερίου, καθώς και την εξαγωγή του πλεονάσματος ενέργειας από ιδιώτες παραγωγούς σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Αφού η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συνειδητά εξαπάτησαν τον λαό, προεξοφλώντας πριν λίγο καιρό δήθεν τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και την “εξομάλυνση” της αγοράς, τώρα, μπροστά στη νέα “εκτίναξη”, δίνουν υποσχέσεις για μέτρα που… θα ανακοινωθούν.

Αυτό, όμως, που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά είναι η πλήρης χρεοκοπία της πολιτικής της “απελευθέρωσης” και των χρηματιστηρίων ενέργειας, καθώς και της λεγόμενης “πράσινης” μετάβασης, την οποία υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, στη βάση των οδηγιών της ΕΕ. Είναι η χρεοκοπία του αφηγήματος των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ, ότι η ενίσχυση του ανταγωνισμού στο πλαίσιο της διευρυμένης ευρωενωσιακής αγοράς, θα έριχνε τις τιμές.

Μόνη λύση είναι η σύγκρουση με την πολιτική που έχει μετατρέψει την ηλεκτρική ενέργεια σε πανάκριβο χρηματιστηριακό προϊόν, έχει “θάψει” τις φθηνές εγχώριες πηγές ηλεκτροπαραγωγής προς όφελος της άναρχης επέκτασης των ΑΠΕ και του πανάκριβου εισαγόμενου φυσικού αερίου, οδηγώντας μέχρι και στον “τραγέλαφο” των αυξήσεων στην τιμή της χονδρικής, επειδή οι ιδιώτες παραγωγοί εξάγουν το πλεόνασμα ενέργειας σε άλλες χώρες της ΕΕ“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version