home design 800x400

Η «Ναυπλία Ενωμένη» αντίθετη στο ξεπούλημα της Καραθώνας

“Με το ψήφισμα μας αυτό στοχεύουμε να ενεργοποιήσουμε και την τοπική κοινωνία ώστε να αντισταθεί στην επικείμενη εκποίηση της Καραθώνας από το ΤΑΙΠΕΔ”

Η «Ναυπλία Ενωμένη», με συνέπεια στις αρχές και στο πρόγραμμα της, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Ιουλίου ψήφισμα με το οποίο εξέφρασε την αντίθεση της στο ξεπούλημα της Καραθώνας.

Όπως αναφέρει η παράταξη, “καλέσαμε το Δ.Σ. του Δήμου Ναυπλιέων να εκφράσει:

  • Την αντίθεσή του προς κάθε προσπάθεια εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ της Καραθώνας, της μεγαλύτερης λαϊκής παραλίας της πόλης μας.
  • Τη διαμαρτυρία του για τον πλήρη και αντιδημοκρατικό αποκλεισμό των φορέων του Ναυπλιακού λαού από τις σχετικές συζητήσεις.
  • Την ανάγκη να παραμείνει η Καραθώνα χώρος ελεύθερος, δημόσιος και κοινόχρηστος, για την κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού των κατοίκων του Δήμου Ναυπλιέων και των γειτονικών περιοχών και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
  • Την προσήλωσή του στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Δυστυχώς το ψήφισμα μας δεν εγκρίθηκε αυτούσιο, έγινε όμως το έναυσμα για μια σοβαρή συζήτηση, η οποία κατέληξε στη εξουσιοδότηση του Δημάρχου από το σώμα, ώστε αυτός να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες για το φλέγον ζήτημα της Καραθώνας και να ενημερώσει προς τούτο το Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίαση.

Με το ψήφισμα μας αυτό στοχεύουμε να ενεργοποιήσουμε και την τοπική κοινωνία ώστε να αντισταθεί στην επικείμενη εκποίηση της Καραθώνας από το ΤΑΙΠΕΔ και να προστατεύσει τον λαϊκό χαρακτήρα της μεγαλύτερης παραλίας του Δήμου μας, η οποία υποδέχεται όλο το χρόνο χιλιάδες επισκέπτες”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version