home design 800x400

Άργος: Άνοιξε για το κοινό η διαβούλευση για το Πολεοδομικό

Η νέα πλατφόρμα συμμετοχής δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους και φορείς από όλη τη χώρα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους

Από την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 ενεργοποιήθηκε για το κοινό η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την κατάθεση σχολίων και απόψεων για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ και ΕΠΣ) του Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η νέα Πλατφόρμα Συμμετοχής http://polsxedia.ypen.gov.gr/ που
σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού
Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει τη
δυνατότητα σε κατοίκους και φορείς από όλη τη χώρα να καταθέσουν
ηλεκτρονικά τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους για το χωροταξικό και πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής τους, στην οποία εκπονείται Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο ή Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» που εξελίσσεται στο 80% περίπου όλης της Επικράτειας.

Σκοπός της λειτουργίας της Πλατφόρμας Συμμετοχής είναι να διασφαλίσει ότι η τοπική γνώση και οι συλλογικές ανάγκες θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν εγκαίρως, συνεισφέροντας έτσι στις μελέτες των Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων της εκάστοτε περιοχής.

Καλούνται όλοι οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου μας να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών μπείτε αρχική σελίδα ή στον παρακάτω σύνδεσμο https://polsxedia.ypen.gov.gr/tps_details/%CE%923_87

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version