home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο Κικίλιας «ανακάλυψε» τον Ανάβαλο

Γιώργος Γαβρήλος και Παναγιώτης Μερμίγκης σχολιάζουν τα όσα είπε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ο Κικίλιας «ανακάλυψε» τον Ανάβαλο
Ανάβαλος

Τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για την τροφοδοσία νερού της Αττικής από τον Ανάβαλο σχολιάζουν δύο εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου με την παράταξη Μάκαρη Παναγιώτης Μερμίγκης, σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

«Απάντηση του Γιώργου Γαβρήλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας και του Παναγιώτη Μερμίγκη, περιφερειακού συμβούλου, στο άρθρο του κ. Κικίλια, που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής, με τίτλο «Το νερό του Αναβάλου στην Αργολίδα μπορεί να τροφοδοτήσει την Αττική»:

Ίσως οι ικανότητες του Μωυσή θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα νερά του Αναβάλου με μία μόνο κίνησή του. Γιατί αν περιμένουμε από την Κυβέρνηση της ΝΔ μάλλον δεν υπάρχει καμία προοπτική.

Ο κ. Κικίλιας θα έπρεπε πριν αναφέρει οτιδήποτε για τις πηγές του Ανάβαλου και τη δυνατότητα υδροδότησης της Αττικής από αυτές, να έχει ενημερωθεί από τους πολιτικούς του φίλους στην Αργολίδα για τα όσα «μεγαλειώδη» έχει επιτύχει η κυβέρνηση των αρίστων για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο πολύ συχνά έχουμε αναδείξει με ερωτήσεις και τοποθετήσεις μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Θα έπρεπε λοιπόν να γνωρίζει ότι σε περιόδους έξαρσης της λειψυδρίας, όπως αυτή που διανύουμε, οι πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους υδροδοτούνται από τις πηγές αυτές με νερό, που δεν κάνει ούτε για τις ανάγκες της καθαριότητας, πόσο μάλλον για πόση. Ότι το φράγμα που έχει κατασκευαστεί για να απομονώσει ένα μικρό μέρος των πηγών, χρονολογείται περισσότερα από 50 χρόνια με αποτέλεσμα το νερό της θάλασσας να εισρέει εντός του.Ότι οι αντλίες που έχουν εγκατασταθεί είναι σχεδόν στο σύνολό τους εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα ούτε ο αργολικός κάμπος που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα να μην μπορεί να αρδευτεί από εκεί, με οδυνηρές συνέπειες για τις αγροτικές καλλιέργειες. Ότι το δίκτυο που κατασκευάστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως την Επίδαυρο παραμένει χωρίς τροφοδοσία. Ότι με το κόστος της ενέργειας να έχει εκτιναχθεί επί κυβέρνησης ΝΔ, είναι αδύνατο κάποιος να ανταποκριθεί οικονομικά σε οποιαδήποτε μορφή καλλιέργειας.

Πριν λοιπόν εκφράσει τους οραματισμούς του για ένα πραγματικά καίριο πρόβλημα, ας φροντίσει πρώτα κι αυτός από τη μεριά του να δοθούν λύσεις στα πιο άμεσα και απτά προβλήματα σχετικά με τις πηγές του Ανάβαλου, τουλάχιστον για την Αργολίδα, που βρίσκεται πιο κοντά και εισπράττει την ανικανότητα και την αδιαφορία της Κυβέρνησης. Και ας μας απαντήσει, έχει άραγε να μας πει κάτι ο κ. Κικίλιας για το νέο μοντέλο διαχείρισης των υδάτων που ονειρεύονται για την Πελοπόννησο; Θα είναι ανάλογο με αυτό της Θεσσαλίας και με την είσοδο ιδιωτών;»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis