home design 800x400

Έπεσαν οι υπογραφές για το μεγάλο αρδευτικό έργου του δυτικού Ξυλοκάστρου

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο», προϋπολογισμού 2.166.000,00 ευρώ

Υπεγράφη, στα γραφεία της ΠΕ Κορινθίας, η σύμβαση για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο», προϋπολογισμού 2.166.000,00 ευρώ.

Το έργο αυτό αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη υποδομή για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η κατασκευή του αρδευτικού συστήματος θα επιτρέψει την καλύτερη άρδευση των καλλιεργειών, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στην περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου έκτασης 1.730 στρεμμάτων. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται έλεγχος των διαρροών, εξοικονόμηση νερού, ορθολογική χρέωση και οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, τον Πρόεδρο ΤΟΕΒ, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ανάδοχο του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Είναι μια σημαντική ημέρα για την περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου και την αγροτική μας κοινότητα. Με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του αρδευτικού έργου, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης και της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων μας.

Το έργο αυτό δεν είναι μόνο μια επένδυση στην υποδομή, αλλά και μια επένδυση στο μέλλον των αγροτών μας και της τοπικής οικονομίας. Με την ολοκλήρωσή του, θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη άρδευση των καλλιεργειών σε μια έκταση 1.730 στρεμμάτων, εξασφαλίζοντας έτσι την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των αγροτικών μας εκμεταλλεύσεων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και τον ανάδοχο του έργου για τη συνεργασία. Είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον αγροτικό τομέα, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version