home design 800x400
home design 1170Χ320

Αμαλιάδα: Την εκβίαζαν με άσεμνο βίντεο για χρήματα

Η υπόθεση ερευνάται από τις τοπικές αρχές αλλά έχει ενημερωθεί τάχιστα και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
revenge porn

Μια σοβαρή υπόθεση revenge porn απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. στην Αμαλιάδα, από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, μια νεαρή γυναίκα από χωριό της Αμαλιάδας, έπεσε θύμα αγνώστων που την εκβίασαν με βίντεο που την απεικονίζει γυμνή, και το οποίο ανάρτησαν τελικά στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Η κοπέλα δέχθηκε την πρώτη προσέγγιση μέσω μηνυμάτων στα social media στις 7 Ιουλίου, όπου οι δράστες την ενημέρωναν πως έχουν στην κατοχή τους το επίμαχο βίντεο και ζήτησαν 100 ευρώ για να μην το αναρτήσουν στο TikTok.

Η κοπέλα φοβούμενη τις συνέπειες αυτής της πράξης, υπέκυψε στον εκβιασμό και κατέθεσε το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που της έστειλαν, ζητώντας να σβήσουν το βίντεο

Οι δράστες παρά το ότι πήραν τα χρήματα, επανήλθαν χθες ζητώντας και πάλι ένα χρηματικό ποσό για να μην προχωρήσουν στην απειλή τους.

Η κοπέλα αρνήθηκε και αργά το βράδυ οι δράστες ανάρτησαν το βίντεο στο Tik Tok, λέγοντας της και τη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται αναρτημένο, για να επιβεβαιώσουν πως έκαναν πράξη την απειλή τους.

Η υπόθεση ερευνάται από τις τοπικές αρχές αλλά έχει ενημερωθεί τάχιστα και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις δικές της ενέργειες που αφορούν από τη μια στην προστασία του θύματος από το παράνομο υλικό, όσο και για τον εντοπισμό των δραστών μέσα από τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis