home design 800x400
home design 1170Χ320

10 μέρες χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα – Οργισμένη εισβολή στη ΔΕΥΑ Λουτρακίου

Δραματική η κατάσταση σε Ίσθμια, Κυρά Βρύση και άλλους οικισμούς – Καταγγελίες για απροειδοποίητες διακοπές και αναποτελεσματική διαχείριση από τη ΔΕΥΑ Λουτρακίου
Λειψυδρία

Οι κάτοικοι των Ισθμίων, της Κυρά Βρύσης, καθώς και πολλών οικισμών του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, όπως η Κλεφτοράχη, η Κατουνίστρα, το Ψυχικό, ο Άρης και η Αγία Μαρίνα, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς παραμένουν χωρίς νερό για έως και 10 ημέρες, εν μέσω καύσωνα. Οι συνεχείς διακοπές υδροδότησης, που έγιναν χωρίς προειδοποίηση, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Οι διακοπές έγιναν χωρίς καμία προειδοποίηση, προκαλώντας έντονη αγανάκτηση, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Καταγγελίες και αντιδράσεις

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι προσπάθειές τους να επικοινωνήσουν με τη ΔΕΥΑ Λουτρακίου είναι άκαρπες, καθώς τα τηλέφωνα της υπηρεσίας δεν απαντούν ή όταν απαντούν, η δικαιολογία είναι η υπερκατανάλωση.

Σήμερα το πρωί, πολλοί δημότες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις άδικες διακοπές και την άνιση μεταχείριση των δημοτών. Οι κάτοικοι διαμηνύουν ότι είναι έτοιμοι να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές κατά της ΔΕΥΑ.

Μια επταμελής επιτροπή κατοίκων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Δημήτρη Πρωτονοτάριο, τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ κ. Κώστα Μπεκιάρη, τον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Αναστάσιο Σακελλαρίου, και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου κ. Θανάση Μουζάκη.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κ. Μαρία Πρωτοπαππά και κ. Κωστής Ζερβός, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αργύρης Μέξιας και κ. Αλκιβιάδης Δρίτσας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση και κατήγγειλαν τη Διοίκηση της ΔΕΥΑ για ολιγωρία.

Προτεινόμενες λύσεις

Την Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Λουτρακίου θα συνεδριάσει εκτάκτως για να συζητήσει λύσεις στο πρόβλημα.

Εξετάζεται η επίταξη υδροφόρων ιδιωτών και αρδευτικών γεωτρήσεων για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων, έστω και με νερό μη πόσιμο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης για την αφαλάτωση των Ισθμίων.

Δείτε σχετικά βίντεο από το loutrakiblog:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis