home design 800x400
home design 1170Χ320

Στη μάχη κατά της ακρίβειας ρίχνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός
ptoxos enpe (2)

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα.

Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων.

«Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την Πελοπόννησο και για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Συζητήσαμε κρίσιμα θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών μας.

Βασικό ζήτημα της καθημερινότητας μας είναι η ακρίβεια, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ολιστικά, με ελέγχους και συγκεκριμένες προτάσεις, ακολουθώντας την προσπάθεια της Κυβέρνησης», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

ptoxos enpe (1)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε τη συνδρομή των υπηρεσιών των Περιφερειών στη μάχη ενάντια στην ακρίβεια, ενώ ανακοίνωσε πως οι Περιφέρειες αύριο θα πάρουν τα 27 εκατομμύρια ευρώ, που είναι υπόλοιπο από την εφαρμογή παλαιότερων Αναπτυξιακών Νόμων, προκειμένου να συνεχιστούν τα επενδυτικά σχέδια αρκετών εκατοντάδων επιχειρήσεων.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε, μεταξύ άλλων πως «διαβεβαιώσαμε τον Υπουργό ότι οι Περιφέρειες της χώρας βρίσκονται και στο ζήτημα της ακρίβειας στην πρώτη γραμμή, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Κράτους συνολικά».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis