home design 800x400

Προβλήματα στην εφαρμογή myBusinessSupport και την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών

Παρέμβαση Προέδρου Επιμελητηρίου Αργολίδας για την Εφαρμογή myBusinessSupport και την Επιστροφή ΦΠΑ Αγροτών

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος τοποθετήθηκε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εφαρμογή my business support και την επιστροφή ΦΠΑ των Αγροτών του Ειδικού καθεστώτος.

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρίστο Δήμα και τον Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας επισήμανε τα κάτωθι:

«Από τις αρχές Απριλίου 2024 άνοιξε η εφαρμογή στο my business support της επιστροφής ΦΠΑ των Αγροτών του Ειδικού καθεστώτος.

Στην συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν καταχωρηθεί όλα τα παραστατικά όπως αυτά έχουν ανέβει στο my data από τον εκδότη για λογαριασμό των αγροτών ειδικού καθεστώτος (μη υπόχρεοι my data).

Η εφαρμογή όπως γνωρίζετε από φέτος είναι κλειδωμένη και δεν επιτρέπει όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια έως το 2023 στους αγρότες να μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή και να διορθώνουν ή να καταχωρούν πρόσθετα παραστατικά.

Φέτος λοιπόν με τη συγκεκριμένη τακτική του «κλειδώματος » παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα.

Οι Πιστωτικές Εκκαθαρίσεις που εκδίδονται από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς για λογαριασμό των αγροτών δεν μπορούν να ανέβουν στο my data λόγω τεχνικού προβλήματος του συστήματος (από την αρχή λειτουργίας του my data) και δεν εμφανίζονται στο σύστημα, με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται η σωστή εικόνα του τζίρου στην εφαρμογή my business support.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αγρότες να ζητούν και να παίρνουν αυξημένο επιστρεφόμενο ΦΠΑ, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τις πραγματικές τους εκκαθαρίσεις (πραγματικά έσοδα).

Λόγω λοιπόν της αυξημένης ανάγκης είσπραξης του ΦΠΑ από τους αγρότες για την κάλυψη λειτουργικών τους αναγκών και μέχρι να αντιμετωπιστεί το ανωτέρω πρόβλημα, ώστε να αποτυπώνεται στο σύστημα η πραγματική εικόνα του τζίρου

Ζητάμε όπως ξεκλειδώσει η εφαρμογή my business support και να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς να δηλώνουν οι ίδιοι τις Πιστωτικές Εκκαθαρίσεις τους ώστε να πάρουν το σωστό Επιστρεφόμενο ΦΠΑ».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version