home design 800x400

Λαϊκή Συσπείρωση: Πώς σχολιάζει τις δηλώσεις Κικίλια για τον Ανάβαλο

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για τις δηλώσεις Κικίλια για τα νερά του Ανάβαλου στην Αργολίδα

Απόλυτης προτεραιότητας έργο διαχείρισης υδάτων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου – κατά τον κ. Πτωχό, είναι η επέκταση του δικτύου του Ανάβαλου στην Ερμιονίδα για να ποτίζονται τα 5στερα ξενοδοχεία και τα γκόλφ, δηλώνει μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, “από την άλλη φαίνεται ότι και η κυβέρνηση έχει τις δικές της προτεραιότητας. Ο κ. Κικίλιας, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με άρθρο του σε κεντρική πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση “καλοβλέπει” το νερό για μεταφορά του στην Αττική προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υδροδότησης της πρωτεύουσας.

Την ίδια στιγμή:

  • το φράγμα είναι εγκαταλελειμμένο, κινδυνεύει με κατάρρευση και χιλιάδες κυβικά χάνονται στη θάλασσα.
  • η ποιότητα του νερού είναι υποβαθμισμένη και επικίνδυνη για τις καλλιέργειες, ενώ την ίδια χρησιμοποιείται και στην ύδρευση!
  • ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι ασυντήρητος με τις αντλίες να μην λειτουργούν ή να υπολειτουργούν.
  • το δίκτυο παλαιό, με ζημιές και συνειδητά ανεπαρκές για το πότισμα του Αργολικού κάμπου.

Ο λαός της Αργολίδας να βγάλει τα συμπεράσματά του: λεφτά υπάρχουν για το πότισμα του γκαζόν των μεγαλοξενοδόχων και για φαραωνικά έργα  μεταφοράς του νερού στην Αττική.  Οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές έχουν άλλες προτεραιότητες που αφορούν την εξυπηρέτηση τουριστικών και κατασκευαστικών και άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Για τους αγρότες και τους κατοίκους, ούτε τα στοιχειώδη που στοιχίζουν υποδεκαπλάσια!”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version