home design 800x400
home design 1170Χ320

ΚΚΕ για Κικίλια και Ανάβαλο: Η λύση στα χέρια του λαού της Αργολίδας

Επικρίνεται η πρόταση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για χρήση των πηγών του Αναβάλου για την ύδρευση της Αττικής
Ανάβαλος

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας σχετικά με την αναφορά του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για την ύδρευση της Αθήνας από τον Ανάβαλο, επικεντρώνεται στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης νερού στην περιοχή, επισημαίνοντας την πολυετή αδράνεια και τις ανεπαρκείς υποσχέσεις των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών.

Επικρίνεται η πρόταση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για χρήση των πηγών του Αναβάλου για την ύδρευση της Αττικής, ενώ οι υποδομές του φράγματος του Αναβάλου είναι παραμελημένες και το νερό χύνεται στη θάλασσα ή είναι υφάλμυρο.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της Αργολίδας να οργανωθεί και να διεκδικήσει φθηνό, ποιοτικό και επαρκές νερό ύδρευσης και άρδευσης, μέσω κρατικής ευθύνης και κεντρικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, αξιοποιώντας τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενώ το ΚΚΕ δεσμεύεται να στηρίξει τον αγώνα αυτό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

Τη στιγμή που το νερό αποτελεί πανάκριβη πολυτέλεια στην Αργολίδα, σε πολλές περιοχές οι κάτοικοι, δεκαετίες τώρα, να λένε το νερό νεράκι, να ρημάζουν καλλιέργειες πάρα τις υποσχέσεις κυβερνήσεων, τοπικών βουλευτών, Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, για έργα υδροδότησης του νομού, αποτελεί πρόκληση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μέσα από άρθρο του σε πανελλαδική εφημερίδα, να  επαναφέρει το ζήτημα του νερού των πηγών του Αναβάλου για την ύδρευση της Αττικής.

Το φράγμα του Αναβάλου και οι απαρχαιωμένες υποδομές εγκαταλειμμένα  στη τύχη τους, χιλιάδες κυβικά χύνονται στη θάλασσα, υφάλμυρο νερό τρέχει στις βρύσες των σπιτιών, καλλιέργειες ποτίζονται με ακατάλληλο νερό ή δεν έχουν καθόλου νερό!

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, ο λαός της Αργολίδας, οργανωμένα μέσα από τους μαζικούς φορείς του κινήματος, να αντιπαραθέσει τις δίκες του ανάγκες για φθηνό, ποιοτικό και σε επάρκεια νερό ύδρευσης και άρδευσης.

Να διεκδικήσει ολοκληρωμένες λύσεις με κρατική ευθύνη και κεντρική  διαχείριση των πηγών του Αναβάλου και όλων των άλλων πηγών της Αργολίδας, σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Το ΚΚΕ με συνέπεια και σε αυτή τη προσπάθεια, θα θέσει στη πρώτη γραμμή του αγώνα, όλες τις δυνάμεις του!“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis