home design 800x400

Καύσωνας: Σταθερά στην πρώτη οκτάδα η Πελοπόννησος

Σε ποιο χωριό της Πελοποννήσου η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40,5 βαθμούς κελσίου τη Δευτέρα 15 Ιουλίου

Συνεχίζεται ο καύσωνας διαρκείας, καθώς πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. 

Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Ηλιόλουστο Κιλκίς (42.0 °C) και ακολούθησε η Πλαγιά Κιλκίς (41.8 °C) και η Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (41.6 °C). Σταθερά στην πρώτη οκτάδα η Πελοπόννησος, με τη Σκάλα Μεσσηνίας, που μας έχει συνηθίσει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, να καταγράφει 40,6 βαθμούς κελσίου, την 7η υψηλότερη της ημέρας.

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 153 από τους 510 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~30%).

Επίσης η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με 34.8 °C συμπληρώνοντας 8 συνεχόμενες ημέρες με μέση μέγιστη θερμοκρασία άνω των 34.0 °C.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version