home design 800x400

Εγκαίνια έκθεσης του ζωγράφου Salaheddine Bouanani στο Ναύπλιο

Η ατομική έκθεση του Salaheddine Bouanani με θέμα «η άλλη όψη του προσώπου» θα διαρκέσει από το Σάββατο 20 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 4 Αυγούστου  2024.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου  2024 και ώρα 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια – vernissage της ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Salaheddine Bouanani  με επιμέλεια της Βασιλικής Ξυλινά και υπό την αιγίδα του Πρέσβη  του Μαρόκου στην Ελλάδα, στη Vasiliki – galerie d’art, Σταϊκοπούλου 50 και Φαβιέρου 1, στο Ναύπλιο

Η ατομική έκθεση του Salaheddine Bouanani με θέμα «η άλλη όψη του προσώπου» θα διαρκέσει από το Σάββατο 20 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 4 Αυγούστου  2024.

Ο ζωγράφος Salaheddine Bouanani γεννήθηκε το 1972 στη Rabat του Μαρόκου, σε μια οικογένεια διανοουμένων που τον διαπότισαν με ανθρωπιστικές αξίες. 

Η επαγγελματική του διαδρομή, καθότι φαρμακοποιός στη πόλη Asilah του Μαρόκου, του επέτρεψε να μεταμορφώσει το φαρμακείο του σε εργαστήριο και να ακροβατεί μεταξύ των δύο κόσμων του. 
Είναι ένας  πολίτης του κόσμου, του οποίου όμως οι δημιουργίες εκφράζουν το δέσιμο με την κουλτούρα της χώρας του και τον περίγυρό του.

Είναι ένας ευέλικτος καλλιτέχνης που πλέει στα ταραγμένα νερά του ασυνείδητου, δημιουργώντας έργα ανήσυχα. Η ζωγραφική του έχει κάτι από τις αρκάνες  της μαγείας όπου το φάντασμα θεωρείται συχνά ως μεσάζων, η απαραίτητη γέφυρα μεταξύ του κόσμου των ζωντανών και του κόσμου των νεκρών.  Εξ ου και η άμορφη, αποστεωμένη εμφάνιση : το φάντασμα είναι εκείνο το ον που, έχοντας χάσει την ουσία της πραγματικότητας, διατηρεί, ωστόσο, κάποια ίχνη της για να μην κατρακυλίσει ολοκληρωτικά στον αθέατο κόσμο.

Ο Salaheddine Bouanani  έχει εκθέσει τα έργα του σε επώνυμες γκαλερί στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στο Μαρόκο και τώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ζει και εργάζεται στην πόλη Asilah του Μαρόκου, που είναι κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και παρουσιάζει κοινά στοιχεία με το Ναύπλιο. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version