home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Αντιπαράθεση για τους ναυαγοσώστες

Τι καταγγέλλει ο Κωστούρος και τι του απαντά ο Ορφανός

|

Χρόνος ανάγνωσης

5 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Αντιπαράθεση για τους ναυαγοσώστες
Κωστούρος Ορφανός

Με την πρόσληψη ναυαγοσωστών στις βραβευμένες παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων να έχει δρομολογηθεί, αντιπαράθεση έχει ξεκινήσει μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παράταξης Κωστούρου.

Η δημοτική παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού, απαντώντας στα όσα προανέφερε η «Επόμενη Μέρα» του Κωστούρου, επισημαίνει τα εξής:

«Συνεχίζει να προκαλεί ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος στην προσπάθειά του να παραμείνει στην επικαιρότητα, θεωρώντας ίσως του Δημότες Ναυπλιέων και χωρίς μνήμη και χωρίς κρίση.

Με την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά που εξακολουθεί να τον διακατέχει, προφανώς και δεν διδάχτηκε τίποτα από το αποτέλεσμα των εκλογών και την πολιτική του καταδίκη, προβάλει αυτά που νομίζει ότι τον συμφέρουν και κρύβει την πραγματικότητα, ακόμα και για το ευαίσθητο ζήτημα της προστασίας των ακτών και των λουομένων με ναυαγοσωστική κάλυψη.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι η Δημαρχία Ορφανού, εξαντλεί όλα τα περιθώρια για να καλύψει τις δικές του παραλήψεις, τα χρέη, τις υποσχέσεις, τις αδιαφανείς διαδικασίες, τις δυσλειτουργίες που άφησε πίσω του και αντί να συμμετέχει ή να σιωπά, προκαλεί με διαγγέλματα στο Facebook και στα φιλικά του sites για ανικανότητα τη Δημοτική Αρχή και ψεύδεται χωρίς ντροπή, για τις διαδικασίες που νόμιμα προβλέπονται και ακολουθούνται.

Αλλά η υποκρισία του ξεπερνά κάθε όριο, όταν συνεχώς απουσιάζει επιδεκτικά από τις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής εκεί που συζητούνται τα θέματα και παίρνονται οι αποφάσεις, αποφεύγοντας να πάρει υπεύθυνη θέση και να ψηφίζει, γιατί δεν θέλει να “εκτεθεί” και να αντιμετωπίσει την κριτική και τα ερωτήματα για τις δικές του ευθύνες, πόσο μάλλον να ψηφίσει θετικά στις προτάσεις Ορφανού.

Αν λοιπόν επιθυμεί πραγματικό και δημιουργικό διάλογο, χωρίς ύβρεις και προκλήσεις, ας συνηθίσει στην ιδέα να έρχεται στα υπεύθυνα αρμόδια δημοτικά όργανα και ας σταματήσει να παραπληροφορεί τους συνδημότες μας, γιατί το μόνο που πετυχαίνει είναι να λιγοστεύουν επικίνδυνα, για τον ίδιο, και οι ελάχιστοι εναπομείναντες οπαδοί του.

Και επειδή εμείς μιλάμε με αποδείξεις, δείτε από τις αναρτήσεις στη Διαύγεια, την απουσία του -όπως και του κυρίου Καχριμάνη– από τη Δημοτική Επιτροπή και την απόφαση για τη “διακήρυξη του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού” όπως προβλέπει ο Νόμος και την οποία απέκρυψε στην τελευταία ανακοίνωση του ο πρώην δήμαρχος, θέλοντας να συκοφαντήσει τη Δημοτική Αρχή Ορφανού.

Αυτονόητο είναι ότι επιστρέφονται οι απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί στον αποστολέα τους, οι οποίοι μάλλον χαρακτηρίζουν τον ίδιο».

thumbnail 13 7 24 2
thumbnail 13 7 24 1

Η ανακοίνωση της «Επόμενης Μέρας»

Όπως αναφέρει η παράταξη Κωστούρου:

«Δεν έχει όρια η ανικανότητα και η αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής του κ. Ορφανού.

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής στις 9 Ιουλίου 2024 αποφασίστηκε (εκτός ημερησίας θέμα χωρίς ειδοποίηση και χωρίς αποστολή εισήγησης!!!!!!!)η έγκριση ανάθεσης με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, λόγω κατεπείγοντος, της παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Ναυπλιέων 2024» προϋπολογισμού 260.000 χιλ. ευρώ.

Με πρόσχημα και βασικό άλλοθι την καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού παρακάμπτουν λόγω χρόνου τη διαγωνιστική διαδικασία και με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ από τις 15 Ιουλίου θα έχουν οι παραλίες μας ναυαγοσώστες.

Προκαλεί θυμηδία και ντροπή το γεγονός ότι ενώ γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό πως θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία ο κ. Ορφανός και οι συνεργάτες του έπαιζαν κρυφτό. Δεν προχώρησαν ως όφειλαν σε έναν ανοικτό διαγωνισμό προκειμένου να καλύψουν από 1 Ιουνίου 2024, από τότε δηλαδή που ξεκινάει η ναυαγοσωστική περίοδος τις παραλίες μας με ναυαγοσώστες και έρχονται ως σωτήρες να το πράξουν στα μέσα Ιούλη.

Θυμίζουμε ότι ως ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ πέρσι για το ίδιο θέμα είχαμε κάνει ανοιχτό διαγωνισμό και προχωρήσαμε μόνο για την παραλία της Πλάκας Δρεπάνου να κάνουμε απευθείας ανάθεση.
Το τι λεκτική επίθεση δέχτηκε ο τότε Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος από τους σωτήρες και εξυγιαντές του Δήμου Ναυπλιέων δεν περιγράφεται.

Σας παραθέτουμε κάποια σημεία από τις πεζοδρομιακές εκφράσεις που χρησιμοποίησαν για να τον διαβάλλουν και να τον κατηγορήσουν:

«Ο Κωστούρος έχει στήσει το μεγαλύτερο πάρτι αδιαφάνειας και ασυδοσίας στον Δήμο Ναυπλιέων – Τους αποκάλυψε η παραλία της Πλάκας Δρεπάνου – Πρωτοφανής μεθόδευση», «Η σήψη, η οικονομική αδιαφάνεια στις αναθέσεις έργων, το πάρτι ημετέρων, η κακοδιαχείριση και η ασυδοσία που χαρακτηρίζει τη διοίκηση Κωστούρου δεν έχει προηγούμενο», «Ο Δημήτρης Κωστούρος θα δωρίσει 100.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία στους «φίλους του», «Αποκαλύπτεται η κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς, της κατασπατάλησης δημοτικών πόρων», «της απόλυτης έλλειψης διαφάνειας από τη διοίκηση Κωστούρου, αλλά και η αδιαφορία του για την ασφάλεια των δημοτών», «Ωστόσο, δεν περιμέναμε ότι θα είναι τόσο ανεύθυνος, ιδιοτελής, «σκοτεινός» και αντιδημοκρατικός δήμαρχος», «προχώρησε χθες σε μια πρωτοφανή, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική μεθόδευση, να περάσει την ανάθεση… στα κρυφά, δείχνοντας πόση εξοικείωση έχει με τέτοιες πρακτικές», «Οι περιστάσεις που επικαλούνται οι αναθέτουσες αρχές για την αιτιολόγηση της κατεπείγουσας ανάγκης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορρέουν από δική τους ευθύνη».

Τα συμπεράσματα αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες μας είναι δικά σας ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η λυσσαλέα επίθεση εις βάρος του Δημήτρη Κωστούρου ήταν τελικά άδικη και απαράδεκτη γιατί φέτος η Δημοτική Αρχή έπραξε τα ίδια και χειρότερα.
Δεν πέφτουμε στο επίπεδο τους γιατί εξαρχής έχουμε πει ότι η αλήθεια θα λάμψει.

Εύλογα όμως ανακύπτουν κάποια ερωτήματα τα οποία εξέφρασε και πέρσι στη δική της ανακοίνωση η Παράταξη του κ. Ορφανού τα οποία τους τα επιστρέφουμε και αναμένουμε την απάντηση τους:

Είχατε ενημερωθεί από την «…άνοιξη του τρέχοντος έτους» για την αναγκαιότητα αυτής της υπηρεσίας; Εάν ναι πότε ακριβώς;

Αφού εγκρίνετε την αναγκαιότητα μιας κατεπείγουσας συνεδρίασης αυθημερόν, γιατί δεν προχωρήσατε σε ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή του αναδόχου της εν λόγω υπηρεσίας, με βάση την συμφερότερη τιμή, και από τη στιγμή μάλιστα που ένας ανοικτός διαγωνισμός μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα;

Η ιδιαίτερη και αδιαφανής διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, προασπίζει τις αρχές της διαφάνειας, της οικονομικότητας και της χρηστής διοίκησης που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν τον δήμο μας;

ΥΓ1: Διαβάστε στο τέλος τι έλεγε το δελτίο τύπου του κ.Ορφανού πέρσι στις 19 Ιουλίου 2023.

ΥΓ2: Η απόφαση όπως έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την φετινή απευθείας ανάθεση.
(https://diavgeia.gov.gr/…/%CE%A8%CE%A3%CE%92%CE%94%CE… )

ΥΓ3: Περιμένουμε λοιπόν να δούμε με την υπογραφή της σύμβασης σε ποιούς «δικούς του φίλους » θα δωρίσει ο Δημήτρης Ορφανός 260.000€ από τα δημοτικά ταμεία!!!!!!

Ένα χρόνο πριν έγραφε:

«Ο Δημήτρης Κωστούρος θα δωρίσει 100.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία στους «φίλους του».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis