home design 800x400

Λειψό το Λιμεναρχείο στις Σπέτσες: Κρίσιμη έκκληση της δημάρχου

Άμεση ανάγκη για ενίσχυση του Λιμεναρχείου με πρόσθετο προσωπικό για την Ασφάλεια του Λιμανιού

Η δήμαρχος Σπετσών, Ευγενία Φραγγιά, απευθύνει επείγουσα έκκληση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για άμεση ενίσχυση του Λιμεναρχείου Σπετσών με επιπλέον προσωπικό. Στην κατεπείγουσα επιστολή της, η οποία εστάλη στις 28 Ιουνίου προς τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, η δήμαρχος εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τη λειτουργία και την ασφάλεια του λιμανιού, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Η οργανική δύναμη του Λιμεναρχείου προβλέπει 33 θέσεις, αλλά υπηρετούν μόλις 11 άτομα. Για την κάλυψη των αναγκών, απαιτούνται τουλάχιστον 20 λιμενικοί το καλοκαίρι και 14 το χειμώνα, όπως επισημαίνει η δήμαρχος. Το διάστημα 2016-2019 υπηρετούσαν 28 λιμενικοί, ενώ η εξυπηρέτηση των πολιτών πλέον γίνεται με τηλεφωνικά ραντεβού και ανάλογα με τις βάρδιες.

Οι ανησυχίες ενισχύονται από τον μειωμένο αριθμό στελεχών, που περιορίζει την επιχειρησιακή δυνατότητα του Λιμεναρχείου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποπτείας και της ασφάλειας του λιμανιού. Ειδικά κατά τη διάρκεια σημαντικών εκδηλώσεων, η επάρκεια του προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας.

Προτάσεις για Άμεση Ενίσχυση του Λιμεναρχείου

  • Απόσπαση Στελεχών: Η δήμαρχος προτείνει την άμεση επαναφορά των αποσπασμένων στελεχών και την αποστολή επιπλέον προσωπικού, τουλάχιστον για να επιτευχθεί το 80% της προβλεπόμενης στελέχωσης. Αναφέρεται ως παράδειγμα το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, όπου υπηρετούν περίπου 60 στελέχη, και προτείνεται η απόσπαση 4 ατόμων για τρίμηνη περίοδο.
  • Κίνητρα για τα Στελέχη: Για να ενισχυθεί η προσπάθεια αυτή, ο Δήμος Σπετσών προσφέρει δωρεάν κατάλυμα και επίδομα 150 ευρώ το μήνα ως κίνητρο για τα στελέχη που θα αποσπαστούν στο νησί. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, υπογραμμίζει η δήμαρχος.

Αυτή η έκκληση της δημάρχου αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για άμεση δράση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η ενίσχυση του Λιμεναρχείου Σπετσών είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία του λιμανιού, ιδιαίτερα κατά την πολυάσχολη τουριστική περίοδο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version