home design 800x400
home design 1170Χ320

Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τους Ρομά στο Κιάτο

Κοιμούνται, τρώνε, αφοδεύουν σε δημόσιους χώρους και επαιτούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν – Οργή από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου για την ελλιπή αστυνόμευση της πόλης
Κιάτο

Οργή επικρατεί στο Κιάτο με την ασυδοσία των Ρομά, την ίδια στιγμή που οι έμποροι κάνουν λόγο για ελλιπή αστυνόμευση της πόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου έχει γίνει αποδέκτης της έντονης αγανάκτησης των συναδέλφων εμπόρων και επιχειρηματιών της πόλης, ιδίως του κέντρου και της παραλιακής ζώνης.

Το πρόβλημα είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά των Ρομά.

Όλοι τονίζουν ότι:

Στην πόλη μας σχεδόν ανέκαθεν είχαμε μέλη της ομάδας αυτής, πολλοί εκ των οποίων είναι μόνιμοι κάτοικοι. Τον τελευταίο καιρό όμως, έχει εμφανιστεί σημαντικός αριθμός νέων μελών που συνεχώς αυξάνεται.

Η συμπεριφορά αυτών των νέων μελών της ομάδας των Ρομά είναι απαράδεκτη, αντικοινωνική και σε πολλές περιπτώσεις πλήρως παραβατική.

Έχουν κάνει ουσιαστικά κατάληψη σε διάφορους χώρους, ενδεικτικά αναφέρουμε την ανατολική είσοδο της πόλης, το προαύλιο του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, τον πεζόδρομο – πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, την πλατεία επί του εγκιβωτισμένου ποταμού Ελισσώνα βορείως της Εθνικής Αντίστασης, το δασύλλιο νοτίως της Εθνικής Αντίστασης, ακόμα και την κεντρική πλατεία Ελευθερίας της πόλης. Όταν λέμε κατάληψη δεν εννοούμε ότι απλά βρίσκονται εκεί.

Κοιμούνται, τρώνε, αφοδεύουν και γενικώς διαβιούν σα να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ. Διαρκώς παρενοχλούν τους διαβάτες, τους επισκέπτες της πόλης και τους καταναλωτές επαιτώντας.

Μπαίνουν μέσα στα καταστήματα κατά ομάδες επαιτώντας, προσπαθώντας να κλέψουν και επιδεικνύοντας κάθε μορφής αντικοινωνική συμπεριφορά. Κανείς πλέον καταστηματάρχης δεν καταγγέλλει τα συμβάντα αυτά, καθώς όλοι ξέρουν ότι τίποτα δε θα αλλάξει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι συνάδελφοί μας απευθύνονται στον Εμπορικό Σύλλογο, απελπισμένοι από την αδράνεια των αρχών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σαφώς είναι κι αυτοί άνθρωποι έχουν δικαιώματα αλλά διερωτόμαστε πού ακριβώς φτάνουν τα δικαιώματά τους κι αν έχουμε ξεπεράσει προ πολλού το σημείο όπου καταπατώνται τα δικαιώματα των υπολοίπων. Άραγε αποτελεί δικαίωμα κάποιου να καθυβρίζει, να κλέβει, να κοιμάται σε δημόσιους χώρους, να ρυπαίνει δημόσιους χώρους κ.ο.κ.;

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου αναγνωρίζει στα παραπάνω ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά της πόλης. Το γενικό κλίμα στο εμπόριο είναι δυσχερές. Έχουν ξεκινήσει πάλι τα προβλήματα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε και τέτοια προβλήματα, που σε άλλες περιοχές δεν υπάρχουν και τα οποία δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιβίωση και την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.

Κατανοούμε ότι με μέτρα εντυπωσιασμού και μεγαλοστομίες δε λύνονται τα κοινωνικά προβλήματα και σίγουρα δεν επιτρέπεται να ρίχνει ο κάθε αρμόδιος το μπαλάκι στον άλλον.

Πρέπει η κοινωνία συνολικά να σκύψει πάνω στο πρόβλημα. Όλοι οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να κάνουν τις ενέργειες που χρειάζονται, χωρίς ρατσιστικές ή αντιρατσιστικές υστερίες.

Τα κοινωνικά προβλήματα δε λύνονται με κραυγές, ούτε με αφορισμούς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου αποφάσισε να ζητήσει την νομική καθοδήγηση από εκπρόσωπο του νόμου (ΔΙΚΗΓΟΡΟ) και να απευθυνθεί σε όλους όσοι έχουν αρμοδιότητα να επιλύσουν το πρόβλημα και να προστατεύσουν τελικά την έννομη τάξη αλλά και τους πολίτες, τόσο από αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα, όσο κι από αυτούς που δεν ενεργούν για την επίλυση του».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis