home design 800x400

Οικο-τουρισμός στo Γύθειο

Εξερευνήστε μια παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Οικο-τουρισμός στo Γύθειο

Μία καταπληκτική οικολογική εμπειρία προσφέρει ο ΑΡΧΕΛΩΝ στους τυχερούς ευαισθητοποιημένους ταξιδιώτες που θα βρεθούν αυτό το καλοκαίρι σε σημαντικές παραλίες ωοτοκίας της χελώνας Καρέττα που προστατεύει ο Σύλλογος.

Αν φέτος το καλοκαίρι έχετε προγραμματίσει διακοπές στο Γύθειο Λακωνίας, τότε θα βρίσκεστε κοντά σε μία από τις πιο σημαντικές παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα: Το Μαυροβούνι Λακωνίας.

Κάθε νύχτα, οι θηλυκές χελώνες Καρέττα βγαίνουν στην ακτή και αφήνουν τα πολύτιμα αυγά τους στις φωλιές που φτιάχνουν στην ζεστή άμμο. Μερικές εβδομάδες αργότερα, τα μικρά χελωνάκια σπάνε το κέλυφος των αυγών, αναδύονται από τις αμμουδιές και
ξεκινούν το ταξίδι τους προς τη θάλασσα, η οποία θα αποτελέσει το σπίτι τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, εδώ και 40 χρόνια, εποπτεύει αυτές τις παραλίες, καταγράφοντας και προστατεύοντας τις φωλιές και τα νεογέννητα χελωνάκια.

Εξερευνήστε από κοντά αυτά τα μοναδικά οικοσυστήματα και μάθετε τα πάντα για τις θαλάσσιες χελώνες.

Αυτός ο ενημερωτικός περίπατος αποτελεί μέρος του προγράμματος
περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του ΑΡΧΕΛΩΝ και έχει ως στόχο την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ερμηνείας ως εργαλείο διατήρησης. Σκοπός του είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις παραλίες ωοτοκίας, τους αμμόλοφους και τις σωστές αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπου και θαλάσσιας χελώνας. Κατά τη
διάρκεια του περιπάτου:

  • Θα αποκτήσετε γνώσεις για τη θαλάσσια χελώνα Καρέττα, το είδος και τον βιότοπό της.
  • Θα γνωρίσετε τις απειλές που αντιμετωπίζει η χελώνα Καρέττα και τη σημασία της προστασίας της.
  • Θα ενημερωθείτε για τις προσπάθειες του ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και των βιοτόπων της.
  • Θα λάβετε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να συμβάλλετε στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη κατόπιν κράτησης για ομάδες 1-8 ατόμων (παιδιά κάτω των 4 ετών δωρεάν) και περιλαμβάνει συμβολική υιοθεσία μικρής χελώνας (30€). Ο περίπατος πραγματοποιείται σε συγκεκριμένη διαδρομή και ώρες και διαρκεί 30′-45’.

Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να συμβάλετε στην προστασία αυτών των υπέροχων πλασμάτων! Ο περίπατος στην παραλία του Μαυροβουνίου ξεκινά στις 19:30 μπροστά από το γήπεδο Beach Volley του Gythion Bay Camping και ολοκληρώνεται 30′-45′ αργότερα στην παραλία μπροστά από το
Camping Meltemi. Δείτε τις διαθέσιμες ημερομηνίες και κλείστε θέση.


Περισσότερες πληροφορίες: Αλέξανδρος Καραπλής, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Νότιας Πελοποννήσου του ΑΡΧΕΛΩΝ, τηλ.: 6951009785, southpelop@archelon.gr.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version