home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Δομικά επικίνδυνο το Δικαστικό Μέγαρο

Ο Δικηγορικό Σύλλογος Ναυπλίου διαμαρτύρεται για την τραγική κτιριακή κατάσταση – Παρέμβαση στη Βουλή
Αχούρι το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου διαμαρτύρεται για την τραγική κτιριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου. Μάλιστα σε επιστολή που έχει αποστείλει προς τους αρμοδίου χαρακτηρίζει το κτήριο επικίνδυνο δομικά, σύμφωνα με επίσημη έκθεση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων.

Για το θέμα κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων που καταγγέλει ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

“Σας καταθέτω επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου με την οποία εκφράζεται διαμαρτυρία για την τραγική κτιριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα δύο Εκθέσεις της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ναυπλίου οι οποίες το θεωρούν δομικά επικίνδυνο, ενώ εδώ και πάνω από 20 χρόνια υφίσταται η ΚΥΑ 4856/2001 (ΦΕΚ 465Δ/2001) περί ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του.

Επιπλέον, όπως τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου αποτελεί κηρυγμένο Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο (ΦΕΚ 545Β/1992) και η αποκατάστασή του κτιρίου που στεγάζει το πρώτο Εφετείο της χώρας αποτελεί Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας.

Ιδιαίτερη αναφορά στην επιστολή γίνεται στη δημόσια δέσμευση του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα κατά την επίσκεψή του στο Ναύπλιο με στελέχη της ΚΤΥΠ στις 26-5-2022 ότι το θέμα έχει δρομολογηθεί και η επίλυσή του ήταν θέμα χρόνου.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου ζητά ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η επίλυση των προβλημάτων του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis