home design 800x400

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Στιμάγκα Κορινθίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι πυροσβέστες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στις διάσπαρτες εστίες εντός της χαράδρας

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Στιμάγκα Κορινθίας, με τη φωτιά να έχει πλέον περιοριστεί χωρίς ενεργό μέτωπο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι πυροσβέστες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στις διάσπαρτες εστίες εντός της χαράδρας, καθώς οι εστίες περιμετρικά έχουν ήδη σβήσει.

Ο καπνός της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας ήταν ορατός μέχρι το Ναύπλιο κρύβοντας τον ήλιο.

Από το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού για να συνδράμουν στην κατάσβεση. Συνολικά, 152 πυροσβέστες, με τη βοήθεια 6 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχημάτων, επιχειρούν στο σημείο. Από αέρος, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενισχύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η επιχείρηση υποστηρίζεται επίσης από υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και των τοπικών δήμων, καθώς και από 2 ερπυστριοφόρα οχήματα του στρατού.

Οι ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις εργάζονται ακατάπαυστα για να θέσουν υπό έλεγχο τις τελευταίες εστίες της πυρκαγιάς, με στόχο την πλήρη κατάσβεσή της και την αποτροπή νέων αναζωπυρώσεων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version