home design 800x400

Αρκαδία: Τρεις ενδιαφέρουσες ειδικότητες στη ΣΑΕΚ Στεμνίτσας

Ευκαιρίες Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Σ.Α.Ε.Κ. Στεμνίτσας

Στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Στεμνίτσας,για το έτος κατάρτισης 2024-2025, δύνανται να λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες: 

1. Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος

2. Ειδικός Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

3. Συνοδός Βουνού

Στη Σ.Α.Ε.Κ. εγγράφονται οι απόφοιτοι της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήτοι των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων.

Η επιλογή/ εγγραφή των καταρτιζόμενων στις Σ.Α.Ε.Κ. διενεργείται με τις ακόλουθες διαδικασίες : 

α) Με τη συμπλήρωση Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου των τελειόφοιτων και των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων από την Τρίτη 9 Ιουλίου έως Πέμπτη 18 Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ 

β) Με την υποβολή αίτησης επιλογής στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης . 

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση : https://diek.it.minedu.gov.gr (Θα ακολουθήσει ανακοίνωση της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. για τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων) 

Η φοίτηση στη Σχολή είναι δωρεάν και διαρκεί διαρκεί τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο έμμισθης ή άμισθης πρακτικής άσκησης ή (960 ώρες άσκησης). Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης ο/η εκπαιδευόμενος/η λαμβάνει Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ. ) . 

Όσοι/ες ενδιαφέρονται περαιτέρω για πληροφορίες για τις ειδικότητες, μπορούν να επικοινωνούν στο email : mail@saek-stemn.ark.sch.gr ή στο τηλέφωνο 27950 81514. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version