home design 800x400
home design 1170Χ320

Προσοχή! Ακραίος κίνδυνος θερμής επιβάρυνσης στον ανθρώπινο οργανισμό

Υψηλός κίνδυνος θερμοπληξίας από τον παρατεταμένο καύσωνα

Για τον πολύ σοβαρό και σε κάποιες περιοχές ακραίο κίνδυνο θερμής επιβάρυνσης στον ανθρώπινο οργανισμό εν μέσω του παρατεταμένου κύματος ζέστης που έχει ήδη ξεκινήσει να πλήττει τμήματα της χώρας προειδοποιεί το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Επιμονή των πολύ θερμών για την εποχή καιρικών συνθηκών, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, αναμένεται σήμερα Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουλίου, με αποτέλεσμα τη διατήρηση της επικινδυνότητας λόγω θερμής επιβάρυνσης σε πολύ υψηλό έως και ακραίο επίπεδο στη νησιωτική και παράκτια Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα. Η Αργολίδα περιλαμβένται στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο θερμοπληξίας από τον παρατεταμένο καύσωνα, σύμφωνα με το meteo.

Σημειώνεται ότι η επικράτηση ισχυρών ανέμων βόρειας διεύθυνσης πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αναμένεται να συμβάλει στη διατήρηση της επικινδυνότητας λόγω θερμής επιβάρυνσης σε χαμηλά σχετικά επίπεδα (μέτριο έως υψηλό) καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 10-12 Ιουλίου σε αυτές τις περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Ανατολική Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στις επιβαρυμένες βιομετεωρολογικά περιοχές, η επικινδυνότητα είναι ακόμα υψηλότερη για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (65+), και ιδιαίτερα γυναίκες ηλικιωμένες, και για ανθρώπους που εργάζονται σε εξωτερικό περιβάλλον.

Η εφαρμογή μέτρων προστασίας (π.χ. αποφυγή εξωτερικών δραστηριοτήτων μεταξύ 10:00 και 16:00) ιδιαίτερα για αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

table heat 4levels info heat.jpg

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis