home design 800x400
home design 1170Χ320

Λεωνίδιο: «Οι νέοι για τους νέους» – Η αντιστροφή του φαινομένου brain drain

Η συζήτηση διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α
neoi anaptiksiaki parnona

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 06 Ιουλίου 2024, στο Φουαγιέ του Πολυχώρου εκδηλώσεων «Φάμπρικα Πολιτισμού», στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, το στρογγυλό τραπέζι-συζήτηση που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α, με σύνθημα: «Οι νέοι για τους νέους».

Στην εν λόγω συζήτηση που οργάνωσαν οι νέοι της ΟΤΔ Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. έλαβαν μέρος στελέχη από τη LAG Napocca Porollisum της Ρουμανίας και νέοι επαγγελματίες και φοιτητές από την επαρχία της Ρουμανίας, νέοι από το Λεωνίδιο που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και τέλος και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της ΕΥΕ Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΕΥΔ Προγράμματος “Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα” (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027.

neoi anaptiksiaki parnona 1
ΦΩΤΟ: Αναπτυξιακή Πάρνωνα

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνης Μπερέτσος και η αντιδήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Σιμόνα-Μαρία Τσούκα, ενώ στην συζήτηση συμμετείχαν η κ. Μαρία Μιχαλάκη στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της ΕΥΕ Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, η κ. Μαρία Μπούζιου Συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α, καθώς και η κ. Alina Baba CEO της LAG Napocca Porollisum της Ρουμανίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η έναρξη δημοσίου διαλόγου, σχετικά με την ανάγκη παραμονής του επιστημονικά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή μας (αντιστροφή του φαινομένου brain drain), δημιουργώντας όρους οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για τη νεολαία και τη δικτύωσή της σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Η συζήτηση εξελίχθηκε παραγωγικά, καθώς πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ των δύο χωρών, αποκομίζοντας χρήσιμα συμπεράσματα και ολοκληρώθηκε ανταλλάσσοντας αμοιβαίες δεσμεύσεις, μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, για επικείμενη συνεργασία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis