home design 800x400

Καλαμάτα: Επεισοδιακή σύλληψη 16χρονων κλεφτών μετά από καταδίωξη

Σε διάστημα 17 ημερών είχαν διαπράξει 7 κλοπές

Καταδίωξη και σύλληψη δυο 16χρονων Ρομά, έγινε το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουλίου στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ Μεσσηνίας.

Οι δυο ανήλικοι δεν σταμάτησαν σε σήμα για έλεγχο από αστυνομικούς ενώ αντιθέτως ανέπτυξαν ταχύτητα σε κεντρικούς δρόμους, με επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, του κλεμμένου όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια οχήματος, το οποίο εντοπίστηκε στο Αριοχώρι, καθώς είχε εκτραπεί της πορείας του, χωρίς ωστόσο να έχουν τραυματιστεί οι δυο 16χρονοι, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε αποδείχθηκε ότι οι δυο ανήλικοι Ρομά είχαν προχωρήσει σε σωρεία κλοπών και απόπειρας κλοπών στην Καλαμάτα από τις 26 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την υποδιεύθυνση ασφάλειας της Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία:

«Εξιχνιάστηκαν, 7 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών στην Καλαμάτα, για τις οποίες, συνελήφθησαν την Δευτέρα 8 Ιουλίου το βράδυ στην Καλαμάτα, δύο ανήλικοι ημεδαποί.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας προσπάθησαν με τη χρήση ηχητικών σημάτων και υποδείξεων, να ακινητοποιήσουν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανήλικοι, καθώς στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, καταφέρνοντας να διαφύγει προσωρινά τον έλεγχο.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει εκτραπεί της πορείας του και στη συνέχεια οι ανήλικοι προσήχθησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής διερεύνησης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί από τους ανήλικους, λίγη ώρα νωρίτερα από την Καλαμάτα, ενώ κατά το χρονικό διάστημα από την 26.6.2024 έως και την 7.7.2024, στην Καλαμάτα είχαν διαπράξει επιπλέον 2 περιπτώσεις αποπειρών κλοπών και 4 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, όχημα και οικία, όπου είχαν αφαιρέσει χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.

Τέλος, στην κατοχή του ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και 2 ζευγάρια γάντια.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης και παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version