home design 800x400
home design 1170Χ320

Καυστική σόδα και καυστική ηλιθιότητα στο Ναύπλιο

Θύμα βανδάλων τα λιγοστά λουλούδια
Ξεραμένο φυτό

Όταν οι εχθροί της ομορφιάς αποφασίζουν να επιτεθούν, επιλέγουν τις πιο άνανδρες και δειλές μεθόδους.

Του Άκη Γκάτζιου

Άκης Γκάτζιος

Στο Ναύπλιο, άγνωστοι άθλιοι απολίτιστοι, επέλεξαν να ρίξουν καυστική σόδα σε παρτέρια της πόλης, καταστρέφοντας τα λιγοστά λουλούδια που κοσμούν το δημόσιο χώρο και προσφέρουν χαρά στους πολίτες. Αυτή η πράξη δεν είναι απλώς ένας βανδαλισμός, αλλά μια έκφραση της πιο βαθιάς κοινωνικής και πνευματικής παρακμής.

Σε μια εποχή που ο κόσμος προσπαθεί να βρει την ομορφιά και την ηρεμία μέσα στη φασαρία της καθημερινότητας, κάποιοι επιλέγουν να σκορπίσουν την καταστροφή και την ασχήμια. Η καυστική σόδα δεν ξέρανε μόνο τα λουλούδια, αλλά αποκάλυψε και την ξηρασία στο μυαλό και την ψυχή των δραστών. Αντί να εκφράσουν τον όποιο θυμό ή δυσαρέσκειά τους με πολιτισμένο τρόπο, επέλεξαν την πιο φτηνή και απαράδεκτη μορφή εκδίκησης.

Αυτές οι πράξεις είναι η ντροπή της κοινωνίας μας. Τι είδους αρρωστημένο μυαλό βρίσκει ευχαρίστηση στην καταστροφή λουλουδιών; Τί είδους άνθρωποι είναι αυτοί που επιλέγουν να επιτεθούν σε φυτά που δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν; Μάλλον, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που, αν τους δινόταν η ευκαιρία, θα έκαναν την ίδια ζημιά σε οτιδήποτε όμορφο και δημιουργικό, μόνο και μόνο για να νιώσουν ότι έχουν κάποια δύναμη.

Ο δήμος Ναυπλιέων πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα, όχι μόνο για να αποκαταστήσει τη ζημιά, αλλά και για να βρει τους υπεύθυνους και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτές οι πράξεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες. Οι πολίτες πρέπει να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να υπερασπιστούν με πάθος το δικαίωμά τους σε ένα όμορφο και πολιτισμένο περιβάλλον.

Η καυστική σόδα που έπεσε στα λουλούδια είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Κάτω από αυτήν την πράξη κρύβεται μια βαθύτερη κρίση αξιών και ηθικής. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ακόμα χειρότερες εκφράσεις αυτής της παρακμής. Ας μην αφήσουμε την ηλιθιότητα να ξεράνει και τα δικά μας μυαλά.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis