home design 800x400

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Μέσα στο 2024 θα αναδειχθεί ο ανάδοχος

Στόχος η ολοκλήρωση του Διαγωνισμού μέσα στη χρονιά, υπόσχεται ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με την αυξανόμενη επιβατική κίνηση και τις σημαντικές τουριστικές επενδύσεις, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την παραχώρησή του για τα επόμενα 40 χρόνια.

Ο διαγωνισμός που διοργανώνεται από το Υπερταμείο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης.

Οι στόχοι και οι συμμετοχές

Στην πρόσφατη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης τόνισε ότι στόχος είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Η επιτυχία του διαγωνισμού προσελκύει ενδιαφέρον από ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα, όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR Airports, η Μυτιληναίος – Corporation America Airports, η Egis Airport – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Aéroports de la Cote d’Azur, και η Fraport AG – Delta Airport Investments – ΠΗΛΕΑΣ (Όμιλος Κωνσταντακόπουλου).

Η σημασία ανάπτυξης του αεροδρομίου Καλαμάτας

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας έχει καταγράψει συνεχόμενα ρεκόρ στην επιβατική του κίνηση τα τελευταία χρόνια, με αιχμή του δόρατος τις τουριστικές επενδύσεις, όπως το Costa Navarino.

Αυτή η δυναμική ανάπτυξη καθιστά την παραχώρηση του αεροδρομίου κρίσιμη για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού και οικονομικού τομέα της περιοχής.

Το νέο μοντέλο διαγωνισμών

Παράλληλα, η διαδικασία παραχώρησης θα εφαρμοστεί και για τα υπόλοιπα 22 περιφερειακά αεροδρόμια. Αυτή τη φορά, ο διαγωνισμός θα είναι ενιαίος, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών. Ανάμεσα σε αυτά τα αεροδρόμια, ξεχωρίζουν εκείνα της Πάρου, Νάξου και Ιωαννίνων.

Οι επισκέψεις και οι αξιολογήσεις των αεροδρομίων θα καθορίσουν το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου, τις απαραίτητες εργασίες επεκτάσεων και άλλες χρήσεις. Σε επόμενο στάδιο, θα εκπονηθεί το business plan για κάθε αεροδρόμιο, το οποίο θα καθορίσει και τις τελικές προσφορές των ενδιαφερόμενων.

Συμπερασματικά, η παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση του τουριστικού της τομέα. Με τη συμμετοχή ισχυρών επιχειρηματικών σχημάτων και την προοπτική ενίσχυσης των υποδομών, η διαδικασία αυτή αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version