home design 800x400

Στην Επίδαυρο της Κροατίας

Επίσημη 2ημερη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Conavle πραγματοποιήσε ο Δήμος Επιδαύρου την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη Cavtat της Κροατίας.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Στην Επίδαυρο της Κροατίας

Επίσημη διήμερη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Conavle πραγματοποιήσε ο Δήμος Επιδαύρου την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη Cavtat της Κροατίας.

Το Cavtat ονομάζεται και Epidaurium ή Επίδαυρος της Κροατίας καθώς από τον 6ο αιώνα μ.Χ. φέρεται να ήταν αποικία των Επιδαυρίων. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές η σημερινή πόλη Cavtat ιδρύθηκε από​ εποίκους της Αρχαίας πόλης της Επιδαύρου, ήταν γνωστή με το όνομα Επίδαυρος για πάνω από 1500 χρόνια, ενώ​ η ονομασία Δήμος Επιδαύρου ήταν σε χρήση​ μέχρι το 1921.

ΦΩΤΟ: Δήμος Επιδαύρου

Μοιάζει καταπληκτικά με τη σημερινή Αρχαία Επίδαυρο ενώ οι αναφορές τόσο ιδιωτικών επιχειρήσεων όσο και δημοσίων φορέων έχουν άμεση σχέση με την Επίδαυρο.

ΦΩΤΟ: Δήμος Επιδαύρου

Στο γειτονικό Ντουμπρόβνικ, στο παλάτι υπάρχει στην κορυφή της κολώνας σκαλισμένος ο Ασκληπιός στο εργαστήριο του και παράγει φάρμακα, ενώ το σύμπλεγμα των νησιών απέναντι από την πόλη ονομάζεται ‘’Ελαφίτης’’, όπως το Ιερό Φίδι του Ασκληπιού!

Αυτά και πολλά ακόμα στοιχεία μαρτυρούν τις σχέσεις που μετρούν πολλές εκατονταετίες αλλά και την ανάγκη συνεργασίας των δύο Δήμων.

ΦΩΤΟ: Δήμος Επιδαύρου

Στο πλαίσιο αυτό ο φιλόξενος Δήμαρχος Bozo Rasic μαζί με τους συνεργάτες του Ivo Radonic και Mario Curic συζήτησαν εκτενώς με το Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη και τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Αρχαίας Επιδαύρου Δημήτρη Γκίνη, ώστε πολύ σύντομα να ακολουθήσει πολιτιστική, παραγωγική, μαθητική και κοινωνική συνεργασία σε όλα τα δυνατά επίπεδα, μέσω της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

“Στους φίλους μας πλέον Κροάτες υπήρξε επίσημη πρόσκληση για να τους φιλοξενήσουμε στον τόπο μας και τόπο των προγόνων τους”, αναφέρει το μήνυμα του Δήμου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version