home design 800x400

Ναύπλιο: Το ΤΑΙΠΕΔ φέρνει εκτιμητή για την Καραθώνα

Νέα βήματα στην αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου «Κτήμα Καραθώνα»

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προχωρά με σταθερά βήματα προς την ωρίμανση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αξιοποίηση μιας σημαντικής παραθαλάσσιας έκτασης στην περιοχή Καραθώνα, κοντά στο Ναύπλιο.

Το ακίνητο, γνωστό ως «Κτήμα Καραθώνα», εκτείνεται σε πάνω από 1.911 στρέμματα, εκ των οποίων τα 415 στρέμματα είναι προς άμεση αξιοποίηση σύμφωνα με το Ταμείο.

Ο εκτιμητής και η έκθεση

Στις 18 Ιουλίου το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πρόσκληση υποβολής προσφορών για την παροχή υπηρεσιών Ανεξάρτητου Πιστοποιημένου Εκτιμητή. Ο εκτιμητής θα αναλάβει να διενεργήσει ανεξάρτητη εκτίμηση τμημάτων του ακινήτου και να παραδώσει αναλυτική έκθεση με τα ευρήματά του.

Η έκθεση αυτή θα περιλαμβάνει:

  1. Συνοπτική έκθεση.
  2. Πλήρη περιγραφή του περιουσιακού στοιχείου και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, μαζί με φωτογραφικό υλικό.
  3. Λεπτομερή ανάλυση της αγοράς και του ανταγωνισμού.
  4. Παρουσίαση των μεθόδων αποτίμησης, υποθετικών σεναρίων και υπολογισμών.
  5. Εκτίμηση της αγοραίας και αντικειμενικής αξίας κάθε ιδιοκτησίας και αιτιολόγηση τυχόν αποκλίσεων.

Τι θέλει να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ με την Καραθώνα

Το τελευταίο αναθεωρημένο σχέδιο αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων (ADP) του Ταμείου προβλέπει την έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2024, ενώ το έργο βρίσκεται σε στάδιο ωρίμανσης. Παραμένει ανοιχτό το ερώτημα αν το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην πώληση της έκτασης ή θα υιοθετήσει εναλλακτικά μοντέλα αξιοποίησης, όπως συνεργασίες με συνεπενδυτές.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για την ανάπτυξη της περιοχής περιλαμβάνει την κατασκευή Ξενοδοχείου – Θέρετρου Αναψυχής και δευτερευουσών εξοχικών κατοικιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική έκταση του «Κτήματος Καραθώνα» είναι περίπου το 30% της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και μεγαλύτερη από το Costa Navarino στην Πελοπόννησο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version