home design 800x400
home design 1170Χ320

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας σχολιάζει τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ

“75 χρόνια ΝΑΤΟ: 75 χρόνια Πραξικοπήματα – Επεμβάσεις – Πόλεμοι”
nato

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σχολιάζει την συμπλήρωση 75 χρόνων απο την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Όπως σημειώνει:

“Συμπληρώθηκαν φέτος 75 χρόνια από την ίδρυση της φονικότερης στρατιωτικής μηχανής στην ανθρώπινη ιστορία, του ΝΑΤΟ. 75 χρόνια ποτισμένα με αμέτρητους πολέμους, επεμβάσεις και πραξικοπήματα. 75 χρόνια ποτισμένα με το αίμα και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. 75 χρόνια το ΝΑΤΟ είναι η «σιδερένια φτέρνα» των ευρωατλαντικών μονοπωλίων για την επιβολή των άνομων συμφερόντων τους, για τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση και καταλήστευση των λαών.

Στη φετινή του Σύνοδο Κορυφής – 9,10 και 11 του Ιούλη – το ΝΑΤΟ θα πάρει αποφάσεις που θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνες, ακόμη φονικότερες για του λαούς!

Σήμερα διεξάγονται δύο αιματηροί πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή μας, που έχουν έντονη τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οι ιμπεριαλιστική ανταγωνισμοί κοστίζουν χιλιάδες θύματα, νεκρούς, βάσανα και καταστροφές στον πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Με την κάλυψη του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ σφαγιάζεται ανελέητα ο λαός της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ. Συντελείται μια πραγματική γενοκτονία σε βάρος του με πάνω από 38.000 νεκρούς, 87.000 τραυματίες και ανεξερεύνητο αριθμό ανθρώπων θαμμένων μέσα στα χαλάσματα σπιτιών, νοσοκομείων και σχολείων στην καταστραμμένη Γάζα.

Η Ελλάδα, με ευθύνη των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, συμμετέχει δραστήρια στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και πολέμους, εμπλέκεται στην επιθετική στρατηγική του ΝΑΤΟ – και στην Ουκρανία, και στη Μέση Ανατολή – με στόχο τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της αστικής τάξης της χώρα μας. Έχει αποστείλει φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο, για να καταπιέζουν τους λαούς. Όλη η χώρα είναι διάσπαρτη με δεκάδες αμερικανονατοϊκές βάσεις, στρατηγεία και άλλες στρατιωτικές υποδομές.

Ο λαός μας δε συμφωνεί, δε συναίνει, δε θέλει τα στρατευμένα παιδιά του να βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων, δε θέλει η πατρίδα μας να μετατρέπεται σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαού και χώρες και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων. Σε εκατοντάδες μαζικές διαδηλώσεις λαός και νεολαία διατρανώνουν την αντίθεσή τους, απαιτούν:

Να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί και οι Φρεγάτες

Έξω οι Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμού και πολέμους

Έξω οι Βάσεις του θανάτου – έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis